"Onhan se helle nyt tavanomaista lämpimämpää" – tältä näyttää juhannuksen sää Loviisassa

26, 28, 30. Siinä tämänhetkinen ennuste juhannussäälle Loviisassa.

– Juhannussää Loviisassa näyttää oikeinkin mukavalta. Perjantaina voi ihan aurinkokin paistaa. Lämpötilat näyttäisivät siltä, että helteitäkin sieltä alkaa tulla perjantaista lähtien eli juhannusaattona voi jo hellerajakin ylittyä ja aurinko paistella. Jotain pilveä voi vähän olla, mutta kuitenkin oikein kesäinen päivä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Laura Tuomola kertoo.

Meteorologi ottaa tiedon hellerajan rikkoutumisesta ilolla. Hellepäivien saldo on tänä kesänä koko Suomessa jäänyt toistaiseksi yhteen, Oulunsalossa toukokuun lopulla mitattuun 25,4 asteeseen.

– Onhan tässä helteitä jo niin sanotusti odoteltukin. Viime vuonna niitä oli tähän mennessä ollut jo parikymmentä. Ei ole poikkeuksellista, että hellepäiviä alkaa kesään jo mahtua.

Elohopean kohotessa lämpömittarissa on kuitenkin syytä muistaa, että samalla voimassa on myös maastopalovaroitus, mikä juhannuksen juhlijoille tarkoittaa sitä, että kokkoa ei saa polttaa.

– Jos yleisesti miettii ja tilastojen valossa katsoo, niin onhan se helle nyt tavanomaista lämpimämpää kuin normaalisti. Saattaa ihmisistä usein tuntua, että juhannussää on kolea, mutta olihan viime vuonnakin ihan lämpöinen juhannus. Pari edellistä olivat kylmempiä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut