Ennen luulin olevani pääruokamies

Master Chef -kisassa Ahola-Luttila rohkaistui kokeilemaan, mutta suurin anti oli yksitoista uutta ystävää.

Kotikokkien TV-kisa Master Chef Suomi 7. tuotantokausi alkaa olla finaalia vailla valmis. Kausi huipentuu finaaliin juhannusviikolla.

Ohjelmassa mukana oleva ruokaharrastaja Olli Ahola-Luttila on viimeisen viiden vuoden aikana hurahtanut täysin kokkailuun.

Espoosta kotoisin oleva insinööri on viettänyt aina keittiössä aikaansa.

– Meillä mummi oli se, joka teki, mutta olen aina ollut keittiössä. Koulussa kotitalous kuului opintoihin. Nyt 5-6 vuotta olen harrastanut kovemmin.

Rivitalo Löksästäkin ostettiin kriteerillä, että siihen saa hyvän keittiön.

Tuttavapiiri on tiennyt harrastuksesta. Master Chefiin osallistuminenkin lähti kummilapsesta, joka ehdotti, että hänen pitää osallistua.

– Nyt, kun tuli taas mahdollisuus, kun tuli amatöörikisa, niin ajattelin mikä ettei.

Satojen hakijoiden joukosta neljässä vaiheessa selvisi ketkä 12 ovat lopullisessa TV-kisassa.

– Se oli noin kuukauden projekti, kun lopulta ilmoittivat, että olen mukana.

Sen jälkeen kuvaukset alkoivat nopeasti viime vuonna juhannuksen jälkeen.

Ammattilaisten masterclassin tuomareina olivat Kari Aihinen, Henri Alén ja Helena Puolakka. Tommi Tuominen piti lihankäsittelystä omansa ja maailman huippuravintolassa Nomassa työskentelevä suomalainen Toni Toivanen, piti yhden session.

Mikä oli kilpailun suurin anti?

– Ehdottomasti ne ihmiset. Meitä oli 12 ruokaintoilijaa ihan elämän eri aloilta. Sain yksitoista uutta ystävää.

Ystävyys lujittui ja yhteydenpito on ohjelman tekemisen jälkeenkin jatkunut tiiviinä.

– Päivittäin, meillä on whatsapp-rinki. Kirjoitellaan sitä sun tätä, ruokavinkkejä tietysti ja missä porukka käy syömässä ja ihan arkiruoka vinkkejäkin.

Uskallus kokeilla kasvoi ohjelman myötä. Kuinka paljon kokeilet ennen tarjoilua vai toimiiko perhe maistajina?

– Perhe, etenkin vaimo on koemaistaja, häneltä kyselen toimiiko. Olen itse itseni suurin kriitikko.

Kotona kokkailu on muuttunut. Ennen hän teki annoksia, mutta nykyisin jaettavat ruoat on mieluisampaa.

– Ei enää 200 g pihviä jokaiselle, vaan liha paloiksi ja jotain toista lihaa tai kalaa lisäksi. Ruokailussa jakaminen korostaa yhteisöllisyyttä.

Oletko pääruoka- vai jälkiruokamies?

– Luulin ennen olevani pääruokamies, mutta huomasin, että jälkiruoka onnistuu jossain määrin paremmin. Tykkään niiden tekemisestä. Niistä saa rakenteita ja lämpötiloja, niiden kanssa on kiva näpertää.

Oletko keittiössä tarkka kaiken puntaroija?

– Riippuu mitä tekee. Perusruoan tekee vapaalla kädellä. Pizzataikinassa, leivonnassa ja jälkiruoissa pitää olla tarkkana.

Kuluuko himo harrastajalla raaka-aineita vähemmän?

– Voi olla niinkin, ainakin jääkaapin saa käytettyä tyhjemmäksi. Raaka-aineita tulee arvostaa. Jos tekee pieniä määriä, niin ei kannata ostaa kuin pieniä määriä.

Rohkaisiko kilpailu sinua siirtymään alalle?

– En missään nimessä ole jättämässä päivätöitä. Olen laittanut pienen yrityksen pystyyn ja kokkailen viikonloppuisin. Sen löytää Instagramin kautta @olliiaaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut