Loviisalaisnuoret saavat ensikosketusta kesätöihin – rokkitapahtuman lipputuotoista kasattiin leiriläisille huntin stipendit

Milo Kesti ruiskuttaa painepesurilla autopesuun saapunutta Toyotaa. Marcus Rosvall viimeistelee lastalla takalasin kuivaksi.

Kestillä, Rosvallilla ja muilla nuorilla riitti autoja pestäväksi tiistaina CarWash Loviisa 24 h:ssa. Iltapäivään mennessä pesupaikalla oli käynyt jo kolmisenkymmentä autoa.

Samaan aikaan Sahaniemessä toiset nuoret pesevät senioripalvelun mattoja. Torilla pyöritetään kahvilaa ja huolletaan polkupyöriä. Alina Jokinen ja Jiri Lomperi myyvät leivän kojulle saapuneelle Leena Lindforsille. Helmi Korelin avustaa Vertti Vuojärveä pyörän huollossa ja tarkistaa samalla fillarin hallintalaitteiden kunnon.

– Ketju tarvitsee öljyä, Vuojärvi toteaa.

Nuorisopalvelujen Huntin viikko -leiri käynnistyi maanantaina koulutuspäivällä Ohjaamolla. Ensimmäinen varsinainen työharjoittelupäivä oli tiistaina. Ainakin autonpesu on Rosvallille tuttua hommaa oman peltoauton myötä, mutta monelle osallistujalle leiri tarjoaa ensikosketuksen kesätöihin.

Näimme erittäin ahkeria, hyväntuulisia nuoria ja paljon oma-aloitteisuutta.

Samira Al-Far

– Raskas käytävämatto vaatii voimia, kertoo Pontus Larsson nostaessaan mattoa kuivumaan Sahaniemessä.

Koordinoiva etsivä nuorisotyöntekijä Samira Al-Far kertoo ensimmäisen päivän onnistuneen hyvin.

– Saimme nuorilta palautetta, että kivaa oli. Näimme erittäin ahkeria, hyväntuulisia nuoria ja paljon oma-aloitteisuutta. Pisteet toimivat hyvin. Päivä oli kaikin puolin menestys. Nuoret tekevät hyvää yhteistyötä.

Leirillä 15 loviisalaisnuorta saa perjantaihin asti kartuttaa kokemusta ja tietämystä kesätöistä ja työnhakuun liittyvistä asioista ja taidoista. Eri tehtäviä kokeillaan pienissä ryhmissä nuorisotyöntekijöiden johdolla.

– Olemme Ohjaamossa ja etsivässä nuorisotyössä huomanneet, että monelle nuorelle ensimmäiset työnhaut ovat haasteellisia. Esimerkiksi asiakaspalvelu ja itsensä ilmaiseminen usealla kielellä voivat myös ahdistaa. Korona-ajan myötä tilanne vaikuttaa pahentuneen. Haluamme antaa nuorille tärkeitä kokemuksia ja työkaluja. Tavoitteena on ehdottomasti, että osallistujat onnistuvat saamaan kesätyön viimeistään ensi kesänä, Al-Far sanoo.

Perjantaina koko ryhmä kokoontuu Loviisan Campingiin ja Pikku Pietarin Pihaan. Siellä osallistujat ehtivät vielä kokeilla monia työtehtäviä ennen viimeistä kokoontumista.

Leiriläiset saavat 100 euron stipendin ja todistuksen osallistumisestaan. Stipendirahat on kokonaisuudessaan saatu Hyvänmielen Rock -tapahtuman lipputuotoista.

– Leiri täyttyi kolmessa päivässä. Nuorisopalveluissa kaikki ovat antaneet täyden työpanoksensa leirin toteuttamiseen. Olemme myös kiitollisia hyvästä yhteistyöstä senioripalvelujen ja paikallisten yrittäjien kanssa, Al-Far toteaa.

Siispä jos auto kaipaa pesua tai pyörä huoltoa tai kahvihammasta kolottaa, nuorten kahvila, polkupyöräverstas ja autonpesupalvelu pyörivät torstaihin asti kello 10–14.

Moottoritien läheisyydessä olevassa autonpesupalvelu CarWash 24h:ssa (Länsikaari 1) pesun saa viiden euron erikoistarjoushintaan. Maksaa voi käteisellä tai kortilla. Polkupyörien pikahuolto ja Hardomin Leivän kanssa yhteinen kahvila ovat Loviisan torilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut