Suruviesti | Kansallisen tason pitkäaikainen loviisalainen urheiluvaikuttaja, kunnallispoliitikko ja yritysjohtaja Roger Turku on kuollut

Kansallisen tason pitkäaikainen loviisalainen urheiluvaikuttaja, kunnallispoliitikko ja yritysjohtaja Roger Turku on kuollut. Hän kuoli nopeasti, noin kuukaudessa edenneeseen sairauteen sairaalassa varhain keskiviikkoaamuna kello 01.30. Hän oli kuollessaan 77-vuotias. Poikansa Niklas Turku vahvisti tiedon Rogerin kuolemasta Loviisan Sanomille myöhään keskiviikkoiltana.

Eläkkeellä ollut metsäneuvos Roger Turku tunnettiin Loviisan seudun ulkopuolella erityisesti työstään ruotsinkielisen urheiluliiton Finlands Svenska Idrottin (FSI, entinen CIF) aktiivina ja puheenjohtajana, johon tehtävään hänet valittiin 1995. Sen lisäksi hän toimi yli 30 vuoden ajan monissa eri luottamus- ja johtotehtävissä urheilujärjestöissä.

Turku toimi vuosina 2004-2010 Hiihtoliiton maastohiihtovaliokunnan puheenjohtajana sekä Hiihtoliiton liittovaltuuston puheenjohtajana 1990-luvulla.

Hiihtoliiton johtokunnan jäsenenä hän toimi vuosina 1995-2009. Liiton sääntövaliokunnan jäsen hän oli vuosina 1990-2005. Hiihdon teknisenä asiantuntijana Turku toimi vuosina 1985-2005. Lisäksi Turku toimi Finlabdia-hiihdon päätoimikunnan puheenjohtajana kymmenen vuoden ajan vuosina 1990-2000.

LS:n saamien tarkistamattomien tietojen mukaan Turku oli nimitetty myös Loviisan Torin sekä FSS:n ja FSI:n kunniapuheenjohtajiksi.

Loviisan kaupunginvaltuustossa ja monissa muissa kunnallisissa luottamustehtävissä hän ehti toimia kahden valtuustokauden aikana Rkp:n edustajana.

Paikallispatriootti Roger Turku toimi myös loviisalaisen paikallislehti Nya Östiksen hallituksen puheenjohtajana sekä lehden vahvana taustahahmona ja kantavana voimana aina kuolemaansa saakka.

Loviisan Sanomien toimitus ottaa osaa Roger Turkun omaisten ja läheisten suruun.

Uutiseen lisätty 9.6. klo 18.00 Turkun luottamustehtävät Hiihtoliitossa ja muissa järjestöissä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut