"Tärkeintä on, että nuoren itseluottamus omaan osaamiseen kasvaa" – Huntin viikko -leiri on monelle loviisalaisnuorelle ensikosketus kesätyöhön

15 loviisalaisnuorta pääsee ensi viikolla työnteon makuun ja tienaa samalla huntin.

Loviisan nuorisopalveluiden Huntin viikko -leiri alkaa maanantaina käytännön tiedoilla leiristä sekä työnteosta ja -hausta.

– Yrittäjä tulee Ohjaamoon kertomaan siitä, mitä työntekijässä arvostetaan sekä mitä työntekijältä ja -hakijalta odotetaan. Tiistaina alkaa varsinainen työhön tutustuminen. Nuoret saavat kokeilla eri työtehtäviä. Jokaisessa tehtävässä on mukana kaksi nuorisotyöntekijää, koordinoiva etsivä nuorisotyöntekijä Samira Al-Far kertoo.

Leiriläisistä jokainen saa 100 euron stipendin ja todistuksen. Stipendi koostuu Hyvän Mielen Rockin kautta nuorisotoiminnalle jaetuista rahoista.

– Stipendi on totta kai ollut nuorille "porkkana" osallistua. Ilman rahoja emme olisi pystyneet tähän.

Neljän päivän aikana on kahvilaa, polkupyörien pikahuoltoa, mattojen ja auton pesua. Aamuisin käydään läpi päivän ohjelma eväiden teon lomassa.

– Idea varastettiin Lohjan kaupungin nuorisopalveluista. Teimme tästä Loviisalle sopivan mallin niillä resursseilla, joita meillä on. Yrittäjät ja Loviisan kaupungin kotipalvelut lähtivät innolla mukaan.

Perjantaina tutustutaan Pikku Pietarin Pihan toimintaan, grillataan ja jaetaan stipendit ja todistukset.

– Tärkeintä on, että nuoret saavat positiivisen työkokemuksen, ja että itseluottamus omaan osaamiseen kasvaa. Tämä on suurimmalle osalle ensikosketus kesätyöelämään, haluamme tehdä siitä hyvän. Haluamme antaa mahdollisuuden myös niille, jotka eivät saaneet kesätöitä. Toivomme, että tämä auttaa heitä hakemaan kesätöitä ensi vuonna ja ottamaan meihin yhteyttä, jos tarvitsevat apua siinä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut