Lue lisää näköislehdestä: Esikoisdekkaristi lupaa tuoda jotakin uutta kliseiseenkin genreen – "Olen tosiaankin kyllästynyt siihen kylmän sadistiseen maailmaan"

Kulttuuri: Kesä mielletään perinteisesti dekkarisesongiksi. Jos tänä suvena haluaa lukea uutta dekkaristia, voi kääntyä esimerkiksi Laura Anderssonin puoleen.

Kuolema Kulosaaressa on helsinkiläisen Anderssonin esikoisen nimi. Tarjolla on Mika Waltarin komisario Palmujen tyyppistä menneen Helsingin epookkia ja Agatha Christieen viittaavaa, lämminhenkistä ”cozy crimea”, josta skandinaavisen nykydekkarin mustanpuhuvuus loistaa poissaolollaan.

– Olen tosiaankin kyllästynyt siihen kylmän sadistiseen maailmaan, kuinka pohjoismaisten kirjailijoiden on keksittävä toinen toistaan pöyristyttävämpiä rikoksia lapsia kohtaan, hän sanoo.

Oma raha: Kun varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Antti Salmela, 49, vaihtoi vuorotyöstä päivätyöhön, käteen jäävä palkka putosi noin 300 euroa.

– Se ei haittaa, sillä saan nykyään päivittäin niin hienoja elämyksiä työssäni, sanoo metsäeskariin lastenhoitajaksi siirtynyt Salmela.

Terveys: Suomi selvisi koronapandemiasta lopulta vähällä.

– Alkuun ei tiedetty oikein yhtään mitään, koronapotilaita hoidettiin niin kuin muitakin hengitysvajauspotilaita. Suomi oli siinä mielessä etulyöntiasemassa, että saimme raportteja muualla hyväksi havaituista käytännöistä, sanoo Suomen tehohoitokonsortion puheenjohtaja, ylilääkäri Stepani Bendel.

Hyvinvointi: Ylipaino on yksi mutta ei ainoa syy kaksoisleuan syntyyn. Jos kaksoisleuasta haluaa eroon, hoitokeinoja on monia ultraäänihoidosta rasvaimuun. Plastiikkakirurgikaan ei aina käytä veistä.

Matka: Pihtipudas on monille tuttu pysähtymispaikka, mutta entä jos sinne jääkin oleilemaan? Kylillä-juttusarjassa matkaillaan paikkakunnilla, joissa ei ole Suomen suosituimpia nähtävyyksiä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Loviisan Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Loviisan Sanomien verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 1 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut