Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Covereita, korvakarkkia ja kaikkea siltä väliltä – Uusi musiikkitapahtuma Loviisassa nostaa kattavan artistikattauksen lavalle

LovinssiRock kokoaa kymmenen paikallista taitavaa muusikkoa.

Strömforsin ruukin musiikkitarjonta laajenee. LovinssiRock tuo lauteille kymmenen bändiä, joiden musiikki liikkuu monessa genressä. Konsertti on tarkoitus järjestää vuosittain aina heinäkuun ensimmäisenä lauantaina. Tänä kesänä konsertti järjestetään 2. heinäkuuta Ruukin Tallinmäen esiintymisalueella.

– Olemme suunnitelleet LovinssiRockia jo pari vuotta, mutta koronan takia emme ole uskaltaneet järjestää sitä. Nyt se vihdoin toteutuu. Lavalle nousee taitavia paikallisia muusikoita, joita ei kenties muuten pääsisi kuuntelemaan, Vireä Strömfors ry:n tuore puheenjohtaja Atte Felmann hymyilee.

Fellmanin lisäksi puuhamiehinä LovinssiRockissa ovat tunnetut loviisalaiset musiikkimiehet Jukka Kiviranta ja Jari Kaasinen. LovinssiRockin kattaus on pyritty saamaan mahdollisimman laajaksi. Fellman kertoo, että myös valmiiksi nimekkäitä bändejä pyysi päästä esiintymään, mutta yhtyeiden määrä rajoitettiin kymmeneen.

– Loviisassa on paljon muusikoita. Loviisalaisille jotkut ovat varmasti tuttuja, mutta kauempaa tulevat saattavat kuulla heidän keikkansa ensimmäistä kertaa. Tarkoitus on tuoda esille uusia esiintyjiä, Fellman kuvailee.

Haluamme nyt tuoda esille uusia kokoonpanoja.

Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina lavalle nousevat kiinnostavat bändit, joiden tuotantoon voi tutustua LovinssiRockin Facebook-sivuilla. Tallinmäen esiintymislavalle nousevat ainakin Muurahaismies, WC-band, Asparagus, Thö Rotlös ja Garrison Road.

Luvassa on kunnon bilemeininkiä cover-biisien tahdissa, mutta myös britti- ja indierockia, amerikanrautamusiikkia sekä ”diippiä darkkia korvakarkkia”, kuten tapahtuman Facebook-sivuilla kerrotaan ääninäytteiden kera. Mennään siis vauhdilla 1950-luvulta tähän päivään.

– Kaikille jotakin, Fellman kuvailee.

Tapahtuma-alueelle mahtuu vain viranomaisen määrittämä rajoitettu määrä yleisöä, joten kannattaa ostaa lippu ennakkoon ravintola Fellmannista tai musiikkiliike Macu´s Musicista. Macu´s hoitaa myös tapahtuman äänentoiston. Fellmannilla on lohduttava viesti niille, jotka eivät kenties ehdi lippua hommata.

– Tallinmäen alueella voi musiikista nauttia kauempaakin, hän vinkkaa.

Fellman painottaa, että LovinssiRockin esiintyjät ovat mukana riskillä, eikä muutenkaan ole tarkoitus tehdä uudella festarilla bisnestä. Hyvä, leppoisa fiilis on tärkeintä. Alueella voi nauttia kesäpäivästä limun voimalla, mutta muutakin anniskelua on tarjolla lähettyvillä. Lähes koko päivän kestävä tapahtuma alkaa jo kello 12 ja päättyy iltakymmeneltä.

– Jotta saataisiin aikaan oikeanlainen markkina- ja karnevaalifiilis, niin vielä ehtii ilmoittautua tapahtumamyyjäksi konsertin ajaksi, Fellman vinkkaa.

LovinssiRockista toivotaan jatkuvaa vuosittaista musatapahtumaa. Festarin nimi ei viittaa Ruukkiin, mikä on harkittu juttu.

– LovinssiRock voidaan jatkossa järjestää jossain muuallakin Loviisan alueella. Mutta katsotaan nyt, miten homma lähtee käyntiin, Fellman sanoo.