Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leirintäalue on Loviisan lippulaiva – "Asiakkaita tuli heti"

Loviisa Camping on ollut viime vuodet huippusuosittu kohde. Merellinen idylli ja kodikkuus viehättävät.

Vuosi 2018 oli käänteentekevä Loviisa Camping -leirintäalueelle. Silloin kaupunki otti hoitaakseen leirintäalueen toiminnot, ja aloitti nuorten työpajan Pikku Pietarin Pihan työntekijöiden ja nuorten kanssa alueen täydellisen kunnostuksen niin ulkona kuin sisällä rakennuksissa.

– Meille on annettu vapaat kädet alusta alkaen, kiittävät yksilövalmentaja Marjaana Meriluoto, työvalmentaja Nina Bärlund ja Loviisa Campingin tiiminvetäjä Roya Ahrari.

Varauskirjat ovat täyttyneet, ja suitsutusta on sadellut niin kävijöiltä kuin loviisalaisiltakin. Edeltävät kesät ovat olleet loppuunmyytyjä, ja sama meininki tuntuu jatkuvan. Leirintäalueen operatiivisesta työstä, muutosten suunnittelusta ja toteutuksesta tiiminä hoitavat Meriluoto, Bärlund ja Ahrari ovat syystäkin tyytyväisiä. Onhan se kiva palvella tyytyväisiä asiakkaita!

– Todella paljon tulee hyvää palautetta. Vaikuttaa myös siltä, että asiakkaat tykkäävät siitä, että tämä paikka on laitettu kuntoon työpajan nuorten avulla, naiset pohtivat.

Parhaillaankin Loviisa Campingin alueella työskentelee parisenkymmentä nuorta. Kesätyöntekijöitäkin on vastaanotossa viisi. Pitkän talven jälkeen pajanuoret ovat olleet innoissaan päästessään taas tekemään ulos töitä. Siivousta, rakentamista, kunnostusta. Käden jälki näkyy siistinä ympäristönä, uutena maalipintana ja kauniina sisustuksena.

– Olemme aloittaneet yhteistyön Careerian kanssa opinnollistamalla pajanuorten työn. He voivat suorittaa täällä puhtaus- ja kiinteistöalan opintoja ja hyödyntää niitä jatko-opinnoissaan, Meriluoto kertoo.

Tänne tullaan aina uudestaan.

Onhan se kiva työskennellä, kun ympärillä välkkyy kaunis merimaisema. Se onkin ollut yksi vetonaula, kun karavaanareiden puskaradio on käynyt kuumana. Suusta suuhun -info on parasta markkinointia. Toisten karavaanareiden, telttailijoiden ja majoittujien kokemukset ovat kultaakin kalliimpia, kun matkailija lähtee liikkeelle. Asiakkaita on tullut kaukaa pohjoisesta, kun toinen karavaanari on suositellut Loviisaa.

– Avasimme leirintäalueen vappuna, ja asiakkaita tuli heti. Yksi telttailija tuli fillarilla yöpymään, vaikka oli vielä yöpakkasia. No, sehän on vain varustelukysymys, Meriluoto hymyilee.

Koska Loviisa Camping haluaa pysyä viihtyisänä ja väljänä, on paikkojen määrä rajattu 60:een. Halutaan taata oma rauha ja miellyttävä miljöö.

– Ei ole kiva käännyttää porukkaa pois portilta paikkojen vähyyden vuoksi. Siksi tänä kesänä emme myy lainkaan kausipaikkoja. Se on reilumpaa kaikkia kohtaan. Näin useampi pääsee kokemaan yöpymisen Loviisan leirintäalueella, Bärlund pohtii.

Uutta on myös karavan- ja telttapaikkojen online-buukkaus, jota on hiottu ja kehitetty jo pitkään.

– Nyt kaikki toimii, ja varaaminen on helppoa netissä, Ahrari sanoo.

Leirintäalueen sijainti on täydellinen. Vieressä ovat uimaranta, tennis- ja padel-kentät. Kahviloihin ja ruokapaikkoihin on lyhyt matka. Päärakennuksesta saa alkoholijuomia anniskelualueelle. Liikkumaan pääsee polkupyörillä, kanooteilla, soutuveneellä, sup- laudoilla ja lähiaikoina myös veden päällä poljettavilla ponttonipyörillä.

– Retkisaari Dunkahäll on soutu- tai melontamatkan päässä, ja Svartholmaan pääsee veneellä, tiimin naiset huomauttavat.

On riippukeinuja, puutelttoja, erilaisin pihapelejä, sauna ja uintimahdollisuus. Glamping-teltoissa pääsee kokemaan telttailun mukavassa sängyssä nukkuen. Kesäksi pihalle hankitaan myös salkotennis tai pari. Loviisa Campingia pyörittävät naiset veikkaavat, että kotimaanmatkailu pitää pintansa koronan jälkeenkin.

– Tänne tullaan aina uudestaan. Leirintäalue on Loviisan lippulaiva!

Syksyllä alkaa uuden huoltorakennuksen rakentaminen. Sinne tulevat suihku- ja pesutilat.

– Sen saamme käyttöön sitten kesällä 2023, Nina Bärlund arvelee.

Leirintävaraukset: loviisacamping.bookingonline.fi. Majoitusvaraukset: booking.com.