ICE-numero, hyvin syöminen,... – nuorisotyöntekijä antaa vinkkejä koulujen päättäjäisviikonloppuun: "Vanhemmat, muistuttakaa nuoria, että he voivat aina soittaa kotiin"

Koordinoiva etsivä nuorisotyöntekijä Samira Al-Far odottaa koulujen päättäjäisviikonlopusta Loviisassa vilkasta koronavuosien jälkeen.

– Tänä vuonna odotamme, että väkeä on varmaan aika paljon, jos ajattelee, että nuoret ovat kaksi vuotta olleet kotona. Riippuu totta kai säästä, mutta voisin kuvitella, että tänä vuonna on aika vilkasta. Viime vuonna oli paljon väkeä ja vauhdikas ilta.

Al-Farin mukaan Loviisan nuoret kokoontuvat yleensä vanhassa rannassa Onni-veneen lähellä.

– Nuoret ovat myös Plagenin rannalla useimmiten alkuillasta ja siirtyvät myöhemmin vanhaan rantaan.

Koulujen päättäjäisviikonloppuna Loviisassa kiertää neljä nuorisotyöntekijää, kaksi etsivää, joista toinen Lapinjärveltä ja kaksi seurakunnan nuorisotyöntekijää.

– He liikkuvat sähköautoilla ja jalkautuvat. Vesipiste pystytetään vanhalle rannalle, Al-Far kertoo.

Al-Far antaa vinkkejä kyseiseen viikonloppuun.

– Syökää kunnolla ennen kuin lähdette ulos. Muistakaa juoda vettä. Laittakaa jokin ICE-numero puhelimeen ja soittakaa 112, jos jotain tapahtuu. Vanhemmat, muistuttakaa nuoria, että he voivat aina soittaa kotiin, jos on joku hätä. Seuratkaa omien nuortenne Instagram-tilejä, hän neuvoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut