Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stefan Holmströmistä Loviisan Sanomien uusi päätoimittaja

Pitkän paikallislehtiuran tehnyt journalisti palaa Loviisaan. Päätoimittajien vahdinvaihto on elokuussa.

Östra Nylandin entinen päätoimittaja ja Åbo Underrättelser -lehden toimittaja ja pääkirjoitustoimittaja Stefan Holmström (54) on valittu Loviisan Sanomien uudeksi päätoimittajaksi. Hän seuraa tehtävässään 25 vuotta päätoimittajana toiminutta Arto Henrikssonia, joka siirtyy syksyllä osittaiselle eläkkeelle ja yrittäjäksi.

Stefan Holmström aloittaa työt ja perehdytyksen Loviisan Sanomissa maanantaina, 13.6.2022. Päätoimittajien vahdinvaihto tapahtuu 1.8.2022. Henriksson jatkaa yhtiön palveluksessa 17.9.2022 saakka, jolloin hän täyttää 61 vuotta.

Holmström on tyytyväinen voidessaan palata Loviisaan, jossa hän on työskennellyt aiemmin Östra Nylandin toimittajana ja päätoimittajana.

– Pääasiallinen syy Lovariin hakeutumisessa on se, että minua houkuttelee ajatus työskennellä paikallisesti erittäin vahvassa mediassa. Turku on ripeästi kasvava ja kehittyvä kaupunki ja Åbo Underrättelser on siellä omassa lokerossaan erittäin menestyvä, mutta kuitenkin varsin pieni isossa mittakaavassa.

– Loviisan Sanomien vahva asema on aivan erilainen, ja sen johtaminen on erittäin kannustava tehtävä, sillä isot ovat haasteetkin, kuten muut mediat, alan jatkuva kehittyminen ja Loviisan alueen väestökehitys, Holmström pohti.

– Loviisan ja Lapinjärven suhteen näen kuitenkin paljon positiivisia mahdollisuuksia. Kakkoskoti- ja etätyöilmiö, asuntomessut, sataman kehitys, vain muutamia mainitakseni. Kaikissa näistä löytyy positiivisen suunnan mahdollisuuksia. Eivät ne aina ole ongelmattomia, mutta oikein ohjattuina tuovat enemmän elinvoimaa.

– Paikallismedian tehtävä on kriittisesti tutkia ja tarkastella – mutta myös tukea paikallisyhteisön kehitystä, tuoda esille myös niitä hyviä asioita, joita tapahtuu. Tässä Lovari on mielestäni onnistunut hyvin, mikä on myös yksi syy, miksi halusin tämän työn. On tosi hienoa päästä mukaan tähän ammattitaitoiseen tiimiin.

– Lovari on myös ollut edelläkävijä, esimerkiksi sosiaalisen median puolella ja uuden tekniikan käytössä. Tässä Arto Henriksson on ollut esikuvani monessa, Holmström kertoi.

Holmström sanoo muistelevansa ilolla aikaa, kun hän oli Östra Nylandin päätoimittajana ja Loviisan paikallislehdet toimivat samassa talossa kahdessa kerroksessa. Tiivis uutiskilpailu lehtien välillä oli arkipäivää.

– Se oli varsin kutkuttava tilanne, kun sitä aina mietti uutiskilpailussa, että mitä he mahtavat alakerrassa tietää – ja mitä he eivät tiedä siitä, mitä me tiedämme.

– Kahvihuoneessa sitten heitettiin läppää vaikka mistä, kilpailijoina ja ystävinä, Holmström muisteli.

– En myöskään voi unohtaa sitä pientä loviisalaista, joka asuu sisälläni. Asuin kuitenkin Loviisassa monta vuotta, sitä ennen Porvoossa, joten Itä-Uusimaa on lähellä sydäntäni. Viime kesät olen aina viettänyt aikaa Valkossa, missä pikku mökkini vielä seisoo, kaivaten pensseliä ja vasaraa. Perunatkin pitäisi istuttaa, Holmström sanoi. Hän kertoi muuttavansa heti vakituisesti Loviisaan.

– Hassua kyllä, Valko muistuttaa minun lapsuudenkotiani Hangossa; puutaloalue ja satama sekä junarata ihan lähellä, sen oivalsin yht’äkkiä kun sinne olin jo muuttanut, Holmström kertoi.

– Odotan myös innolla kaikkia kesän tapahtumia. Nyt kun yhteiskunta avautuu pandemian jälkeen niin Loviisalla ja Lapinjärvellä on hyvät lähtökohdat huippukesään. Tämä tukee myös sitä roolia, mitä Loviisan Sanomilla on paikallisesti, myös kesäasukkaiden ja kakkoskotilaisten suhteen, Holmström näki.

Päätoimittaja Arto Henriksson kertoo olevansa tyytyväinen seuraajansa valintaan.

– Muistan hyvin, kun olimme kymmenisen vuotta sitten Stefanin kanssa keskenään kilpailevien, aidosti paikallisten lehtien päätoimittajia ja kilpailimme uutisista. Huomasin, että Stefan oli aidosti uutisnälkäinen journalisti, mikä piti meidätkin valppaana, Henriksson sanoi.

– Stefan tuntee entuudestaan Lovarin levikkialueen ja hänellä on täällä jo valmiita verkostoja, jotka ovat paikallislehden toimittajalle tärkeitä. Lisäksi on tärkeää, että hän myös muuttaa asumaan levikkialueelle Loviisaan. Olen tyytyväinen, että Loviisan Sanomia julkaisevan Etelä-Suomen Median johto valitsi hänet seuraajakseni, Henriksson sanoi.

Arto Henriksson jatkaa Loviisan Sanomien kolumnistina sekä striimausten ja videoiden tuotantoa freelancerina Etelä-Suomen Media Oy:lle ja muille asiakkaille.