Traktoreita, kaivureita, moottoripyöriä,... – lapset tutustuivat erilaisiin koneisiin Lapinjärvellä

Päiväkoti Peikkolaakson pihalla käy keskiviikkoaamuna innokas kuhina ja puheensorina.

Lapinjärven kirkonkylällä järjestetty konenäyttely keräsi päiväkodin henkilökunnan parkkipaikalle innokkaita päiväkotilaisia ihastelemaan erilaisia koneita.

Paikalla oli muun muassa traktoreita, ruohonleikkureita ja moottoripyöriä, joita paikalliset yrittäjät olivat tuoneet näytille. Lastentarhaopettaja Johanna Koskisen seurassa liikkunut Menninkäisten päiväkotiryhmä tutki innoissaan näyttelyä. Monelle traktorit, lehtipuhaltimet ja trimmerit olivat tuttuja jo omasta kotiympäristöstä. Tietämystä löytyi ja innoikkaita kyselijöitäkin oli.

Rune Lill-Smedsin paikalle tuoman vuoden 1964 mallin punaisen traktorin luokse muodostui heti jonoa ja kukin pääsi vuorollaan sen puikkoihin ottamaan tuntumaa.

– Olen ollut kotona traktorin kyydissä, Leo kertoo hymyillen ratin takana.

– Isin kanssa olen tällaisessa ollut. Tällainen olisi kiva itsellä sitten, kun kasvan isoksi, Jiri-Valtteri, 4, toteaa.

– Mahtavaa nähdä, kun lapset ovat innoissaan. Itselläni on kaksi lastenlasta ja nuorin, 3-vuotias, on innokas konemies, Lill-Smeds sanoo.

Lapset käyvät innolla kokeilemassa josko traktorin kauha nousisi. Tänään se ei nouse, mutta kauhassa oloa on hykerryttävän hauska testata. Iida, 5, kokeilee myös, miltä tuntuu seistä traktorin renkaassa.

Seuraavaksi arvuutellaan Jarno Storgårdsin näyttelyyn tuomaa avoharjaa.

– Tiedättekö, mikä tämä oikein on? Storgårds ja Koskinen kysyvät päiväkotilaisilta.

– Lumiharja!, kuuluu vahva veikkaus uteliaiden silmäparien joukosta.

– Todella mukava tapahtuma, jossa halusin olla mukana. Tämä piti järjestää jo syksyllä, mutta säät eivät sallineet, Storgårds sanoo.

Päiväkodin reunustalla varhaiskasvatuspäällikkö Thelma Lill-Smeds esittelee moottoripyöriä ja minimotoa. Mukana on myös hänen oma ajopelinsä. Innokkaimmat pääsevät kokeilemaan moottoripyörän selässä istumista. Varhaiskasvatuspäällikkö käynnistää moottorin ja lapset istahtavat vuorollaan kyytiin. Tööttiäkin saa kokeilla.

– Ajatus tähän lähti siitä, että lapset pääsisivät tutustumaan koneisiin, ettei aina ihailla niitä vain ikkunasta. Saatamme kehitellä Jarnon kanssa lisää tämäntyyppisiä juttuja, Lill-Smeds sanoo.

Varhaiskasvatuspäällikkö haluaa kiittää tapahtuman mahdollistamisesta A. Jordas Transia, Jarno Storgårds Oy:tä, Jordas Gardensia, APV Rakennuspalvelua, Rune ja Jan-Erik Lill-Smedsiä sekä kunnan teknistä osastoa.

Lill-Smeds on itse harrastanut moottoripyöräilyä reilut kymmenen vuotta.

– Kortti on vuodelta 2009. Moottoripyöräily on elämäntapa. On myös tärkeää opettaa lapsille moottoripyörien turvallisuudesta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut