Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapinjärven Lyckan tarjoaa matkailutyöpajoja – yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet tervetulleita tilaisuuksiin

Lapinjärvellä viime syksynä käynnistynyt Lyckan-hanke on päässyt hyvään vauhtiin ja ensimmäiset tulevaisuustyöpajat on pidetty. Seuraava osuus käynnistyy, kun matkailun työpajat alkavat 24. toukokuuta.

– Matkailun työpajat tuovat käytännön osaamista yrityksille muun muassa digitaalisen markkinoinnin, vastuullisuuden sekä myynti- ja jakelukanavien teemoista, kertoo hankkeen projektipäällikkö Tanja Pöyhönen tiedotteessa.

Työpajoja järjestetään yhteensä kahdeksan. Niistä viisi keskittyy matkailun tuotteistamiseen sekä kolmen työpajan sarja ruokamatkailun kehittämiseen.

Työpajoihin voivat osallistua kaikki Lapinjärven alueen matkailuyritykset. Mukaan pääsevät myös ne matkailuyrittäjät, jotka ovat kiinnostuneita Lapinjärvelle sijoittumisesta.

– Myös yrittäjyydestä kiinnostuneet voivat tulla matalalla kynnyksellä kehittämään yritysideoita ammattilaistenohjauksessa.

Kesällä ja syksyllä käynnistetään käytännön selvitys- ja kehittämistyö myös biokiertotalouden ja luovien alojen osa-alueisiin liittyen.

Biokiertotaloutta on edistetty kunnassa jo aiemmissa hankkeissa.

Luovien alojen osalta tavoitteena on yhdistää niiden osaamista yritystoiminnan kehittämiseen.

Samalla aiotaan edistää paikallista luovilla aloilla toimivien keskinäistä verkostoa.

– Hankkeen puitteissa järjestetään paljon toimintaa kesän ja syksyn aikana, joten kannattaa seurata LyckanHubin nettisivuja ja Facebook -sivuja, Pöyhönen vinkkaa.

Tähän mennessä hankkeessa on järjestetty tulevaisuusosaamisen työpajoja, joissa on pohdittu Lapinjärven kaltaisten maaseutukuntien potentiaalia esimerkiksi nykytilanteen ja megatrendien avulla.

Sitran mukaan megatrendit kuvaavat pitkäkestoisia, suuria ja hitaasti muuttuvia ja usein toisiinsa kytkeytyviä ilmiöitä, jotka eivät muutu hetkessä.

Tulevaisuustyöpajojen pohjalta kehitetään ja pilotoidaan Living Lab -toimintamalli. Sen avulla kunta, yrittäjät, asukkaat ja muut tahot voivat yhdessä kehittää toimivaa liiketoimintaa.

Hanketta toteuttavat Lapinjärven kunta, Haaga-Helia AMK, HAMK, LAB-AMK sekä Laurea-AMK. Uudenmaan liitto rahoittaa hanketta Euroopan aluekehitysrahastosta.