Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tilasto | Lapinjärven työttömyys nousi maaliskuussa jo 11,2 prosenttiin, Loviisassa 736 työtöntä ja 253 avointa työpaikkaa

Isot vaihtelut: Lapinjärvellä työttömyysprosentti on kaksinkertainen Pornaisiin verrattuna.

Itäisen Uudenmaan kunnista Lapinjärvi kärsii maaliskuussa pahiten työttömyydestä – siellä työnhakijoita oli 11,2 prosenttia työvoimasta. Toisessa ääripäässä on Pornainen, jossa työttömyysaste on pudonnut 5,5:een – luku on koko Uudenmaan paras.

Loviisan kaupungin työttömyysaste oli 10,9 prosenttia, ja työttömiä oli yhteensä 736. Samaan aikaan avoimia työpaikkoja oli Loviisassa yhteensä 253.

Maaliskuun lopussa Porvoossa oli työttömiä työnhakijoita 2 392, mikä on 9,7 prosenttia työvoimasta. Vuotta aikaisemmin Porvoossa oli yli 3 000 työtöntä. Avoimia työpaikkoja kaupungissa oli maaliskuun lopussa 929. Luvut käyvät ilmi Uudenmaan ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Viimeksi kuluneen vuoden aikana työttömyys on hellittänyt kaikissa alueen kunnissa. Ilman työsuhdetta olevien määrä on vähentynyt eniten Pornaisissa ja Myrskylässä.

Porvoossa ja Lapinjärvellä tämä kehitys on ollut maakunnallisessa vertailussa hidasta.

Työttömien määrä väheni maaliskuun aikana kaikissa itäuusmaalaisissa kunnissa. Tahti on ollut ripeintä Myrskylässä ja Askolassa.

Koko Uudellamaalla oli maaliskuun lopussa yhteensä 83 929 työtöntä työnhakijaa. Työttömien kokonaismäärä laski 32 096 henkilöllä verrattuna vuotta aikaisempaan.