Loviisan koronaviikko: Rosenkullassa yli 10 tartuntaa, virallisten testien määrä vähenee,... – "Jatkossa virallisia näytteitä otetaan varmasti vielä vähemmän"

Rosenkullan palveluasumisyksikössä Liljendalissa on varmistunut lisää uusia koronavirustartuntoja.

– Valitettavasti on tullut lisää sairastuneita eli yhteensä sairastuneita on nyt 11, joista yli puolet on henkilökuntaa, perusturvajohtaja Carita Schröder kertoo.

Ympärivuorokautista asumispalvelua 14 muistisairaalle tarjoavaan Rosenkullaan asetettiin koronavirustilanteen vuoksi vierailukielto 28. huhtikuuta alkaen. Vierailukielto jatkuu 6. toukokuuta saakka.

Viikolla 17 Loviisan alueella on todettu 73 uutta, virallisin pcr-testein varmistunutta koronavirustartuntaa.

– Virallinen luku on vain osa totuutta, sillä virallisia testejä otetaan aina vain vähemmän. Lisäksi tästä päivästä (maanantai 2.5.) lähtien HUSLAB myös sulki Loviisan ja Sipoon koronanäytteenottopisteet eli jatkossa virallisia näytteitä otetaan varmasti vielä vähemmän, kun ainoa näytteenottopiste on Porvoossa, Schröder sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tartuntatautirekisterin mukaan koko korona-ajalta Loviisassa on ollut tartuntatapauksia maanantaiaamupäivään mennessä kaikkiaan 2 328. Lapinjärvellä vastaava määrä on 453.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut