Maastopaloja Suomessa tänä vuonna jo 100, pelastuslaitokselta tiukka huomautus "Tulen teosta pidättäydyttävä, kiitos!" – Uudellamaalla nyt voimassa sekä ruohikkopalo- että tulvavaroitus

Uudellamaalla on nyt yhtä aikaa liian kuivaa ja liian märkää: Ilmatieteen laitos varoittaa sekä ruohikkopaloista että tulvista.

Maastopaloja on varoituksesta huolimatta jo syttynytkin. Pelastustoimen tilastoista ilmenee, että Suomessa on syttynyt tänä vuonna jo 100 maastopaloa, joista 32 Uudellamaalla.

Koko maan maastopaloista noin kolmannes (30) on ollut ruohikko-, pelto- tai kaislikkopaloja, taajamien viheraluepaloja 22 ja metsän aluskasvillisuuden paloja 17.

Viikonloppuna Inkoossa paloi saaressa 100 kertaa 100 metrin alue, mikä sai Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen twiittaamaan tiukkasanaisesti..

– Palo syttynyt jätteiden poltosta. Apua kohteeseen pääsyyn saatu Merivartiostolta. Ruohikkopalovaroitus on voimassa oikeasta syystä! Tulen teosta pidättäydyttävä, kiitos!

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos muistutti maastopalovaarasta tänään maanantaina:

– Ollaan varovaisia ja muistetaan, että avotulen teko ei ole sallittua. Huolehditaan myös siitä, että tulentekovälineet eivät ole lasten saatavilla.

Ruohikkopalovaroitus tuli voimaan vajaa viikko sitten. Ilmatieteen laitos nimitti varoitusta silloin yhdeksi kevään merkiksi, sillä ruohikkopaloista varoitetaan tarvittaessa huhti-toukokuussa.

– Keväisin sulavan lumen alta paljastuva edellisen vuoden kuiva ruoho voi syttyä palamaan, vaikka puusto ei vielä helposti sytykään, Ilmatieteen laitos twiittasi tiistaina.

Vappuviikonlopun viettoon kuivuus ei näillä näkymin enää vaikuta vaan ruohikkopalovaroitusta ei näy varoituskartalla enää torstaista eteenpäin. Torstaille on ennustettu sadetta.

Tulvat eivät lakkaa kiusaamasta vielä loppuviikollakaan, mutta Tulvakeskuksen mukaan tulvahuippu on nyt ohitettu.

Eteläisen Suomen joet ovat olleet monin paikoin tavanomaista tulvahuippua korkeammalla, vesi on tulvinut teille ja kastellut matalalla sijaitsevia sauna- ja talousrakennuksia.

Uudellamaalla on edelleen joitakin paikallisteitä suljettuna Karjaanjoen vesistöalueella Pusulanjärven ja Vanjärven ympäristössä.

Tulvakeskusta ylläpitää Suomen ympäristökeskus.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut