Mistä tänään puhutaan?
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.
PRO-palkinnot on jaettu torstai-iltana. Illan kirkkain tähti oli ammattikeittiön työntekijä -sarjan voittaja Marjo Niskanen, joka sai myös lehdistön palkinnon.
Tuomariston puheenjohtaja Mikko Paukkonen totesi, että ammattilaisten palkitseminen on ilo ja etuoikeus:
– Alamme tarvitsee esikuvia. PRO-gaalan voittajat ovat esikuvia. Mihin tähtäämme? Aina erinomaiseen suoritukseen. Voittajat ruokkivat mielikuvaa erinomaisesta, yhä kasvavasta suomalaisesta ruokakulttuurista. Tällaisesta suorituksesta on syytä palkita.
– Vastuullisuus ja kansainvälisyys näyttäytyvät nuorten kilpaosaajien esiinmarssissa. Selvästikään osaajat eivät Suomesta ole loppumassa. Iloitkaamme yhdessä maamme superosaajista, Paukkonen innostuu tapahtuman tiedotteessa.
Tänä vuonna poikkeuksellisen iso osa ehdokkaista oli pääkaupunkiseudulta, joten pääosa palkinnoista jäi Helsinkiin. Ouluun matkaa kaksi palkintoa, kun sydämellinen kahvilatyöntekijä Susanna Karppinen pokkasi sarjansa voiton. Myös Oulun tuotantokeittiön Löökin työnohjaaja Maritta Murto palkittiin sarjansa parhaana, PRO Ammattikeittiön kokki -palkinnolla. Kolmantena lehtori Jari Honkonen Savon ammattiopistosta rikkoi pääkaupunkiseudun taian voittamalla PRO Opettaja -sarjan.
PRO Yrittäjä -palkinnon sai alalle valtavasti myönteistä näkyvyyttä tuonut Akseli Herlevi ja Naughty BRGR. PRO Innovaatio -palkinnon sai uudenlainen tapahtuma-alusta Eventual. Kovatasoisen PRO Vastuullisuus -sarjan voitti Perho Liiketalousopiston oppimisympäristö pellolla, Green City Farm.
Herrasmiesmäisenä tarjoilijana ja mahtavana työtoverina tunnettu Pascal Saulny sai PRO Ravintolan asiakaspalvelija -palkinnon. Lily Leen baarimestari Mika Ammunet pokkasi PRO Baarimestari -palkinnon. Palacen keittiömestari Jonathan Slotte on tuore PRO Ravintolan kokki. Toukokuussa avautuvan Sanchōmen keittiöpäällikkö Simo Harrivaara palkittiin PRO Keittiöpäällikkö -palkinnolla.
Finnjävelin Santeri Lankinen voitti PRO Hovimestari/Sommelier -palkinnon. PRO Ravintolapäällikkö -sarjan ykköseksi tuomaristo äänesti Bar Loosen ravintolapäällikön Joni Bitterin, jonka työpaikka edustaa kisassa uudenlaista kohdetta, yöelämän kiihkeää tapahtumaravintolaa.
PRO Ammattikeittiön päällikkö on Palvelukeskus Helsingin Jaana Bremer. Restelin Food & Events -tapahtumaravintoloiden keittiöpäällikkö Kim Palhus sai elämäntyöstään PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä -palkinnon.
AMMATTIKEITTIÖN TYÖNTEKIJÄ
Marjo Niskanen
RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ/-MESTARI
Simo Harrivaara
OPETTAJA
Jari Honkonen
RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA
Pascal Saulny
AMMATTIKEITTIÖN KOKKI
Maritta Murto
INNOVAATIO
Eventual
RAVINTOLAN KOKKI
Jonathan Slotte
AMMATTIKEITTIÖN PÄÄLLIKKÖ
Jaana Bremer
KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ
Susanna Karppinen
AMMATTIKEITTIÖN TUOTEKEHITTÄJÄ
Kim Palhus
VASTUULLISUUS
Green City Farm
BAARIMESTARI
Mika Ammunet
HOVIMESTARI/SOMMELIER
Santeri Lankinen
RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ
Joni Bitter
YRITTÄJÄ
Naughty BRGR, Akseli Herlevi
LEHDISTÖN PALKINTO
Marjo Niskanen
Mainos: LähiTapiola Uusimaa
Mainos: LähiTapiola Uusimaa
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.