Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen Loviisan ja Lapinjärven alueella

– Kasvomaskin käytön jatkamista suositellaan Loviisan ja Lapinjärven alueella rokotussuojan tasosta riippumatta kaikille 12 vuotta täyttäneille, kun oleskellaan sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja myös ruuhkaisissa liikennevälineissä, todetaan Loviisan kaupungin keskiviikkona iltapäivällä julkaistussa tiedotteessa.

Maskia suositellaan käytettäväksi edelleen myös yläkoulussa ja lukiossa. Alakoulujen ja varhaiskasvatuksen maskisuosituksesta luovutaan kokonaan 1.5. alkaen. Maskia saa halutessaan edelleen käyttää ja maskit saa edelleen tarvittaessa koulusta.

– THL on päivittänyt maskisuositustaan ja korostaa henkilön omaa harkintaa kasvomaskin käytössä. Vaikka Loviisan ja Lapinjärven alueellakin koronavirustapausten ilmaantuvuus on alkanut laskea, ovat ilmaantuvuusluvut edelleen hyvin korkeita ja sen takia alueella on vielä toistaiseksi voimassa laaja kasvomaskisuositus, tiedotteessa todetaan.

Maskin käyttöä suositellaan lisäksi erityisesti niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä sekä niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esimerkiksi perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaille ja potilaille sekä yksiköissä vieraileville suositellaan myös edelleen maskin käyttöä potilasturvallisuuden vuoksi. Kasvomaski estää pisaroiden leviämistä ympäristöön. Käyttämällä kasvomaskia, henkilö suojaa itseään mutta etenkin muita tartunnalta. Perusturvakeskuksen työntekijöiden maskisuositus jatkuu myös ennallaan.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut