Hälytys | Kuuden asunnon rivitalo tulessa Tesjoella - kaksi loukkaantunutta

Kaksi asukasta on loukkaantunut lievästi kuuden asunnon rivitalopalossa Tavastantiellä Loviisan Tesjoella maanantaina kello 14 aikoihin.

Palo oli saanut alkunsa tiiliverhoillun rivitalon päätyhuoneistosta, jossa oli palon syttymishetkellä mies ja nainen.

Molemmat pääsivät omin avuin uylos huoneistosta, mutta mies oli loukannut päänsä, ja hänen sekä asunnossa ollut nainen talutettiin omin jaloin paikalle hälytettyyn ambulanssiin tarkistuksia varten. Molemmat toimitettiin ambulanssilla Porvoon sairaalaan jatkotutkimuksiin. Miehen vaatteissa oli verta ja nainen oli nokinen kasvoiltaan.

Hätäilmoituksen tekivät lähinaapurit, jotka huomasivat huoneistosta tulevan savua.

- Huomasimme, että rivitalosta tuli savua ja huutelimme naapureiden kanssa, että näyttää siltä, että tuolla palaa, ja että pitäisiko soittaa hätäkeskukseen. Soitin 112 ja lähdimme mieheni kanssa paikalle. Asunnon rappusilla oli mies naama mustana, ja nainen oli sisällä. Huudettiin, että tulkaa ulos, ja nainen tulikin sen jälkeen ulos. Liekit olivat siinä' vaiheessa jo eteisen katossa, kertoi naapuritalossa asuva silminnäkijä.

- Joku naapureista ajoi lähellä olleen auton pois, ja hätyyttelimme muitakin naapureita ulos talosta. Yritimme myös sammuttaa paloa puutarhaletkulla, mutta sitten tulikin jo ensimmäinen palokunta paikalle, naapuri kertoi.

Palomestari Björn Westermark kertoi, että uhkaavan rivitalopalon sammutus onnistui hyvin, sillä palo saatiin rajattua yhteen asuntoon eikä palo päässyt leviämään koko talon laajuisessa ullakkotilassa muihin asuntoihin.

- Oli kyllä kyse sekunneista tai korkeitaan minuuteista, ettei palo levinnyt avoimessa ullakkotilassa koko talon laajuiseksi, kuten usein käy. Loviisan ensimmäinen yksikkö pääsi nopeasti paikalle, ja sai palon nopeasti hallintaan, vaikka liekit löivät jo avoimesta ovesta ulos pihalle.. Sammutus meni ihan oppikirjamaisesti, kiitteli Westermark yksiköitään.

Palopaikalle on hälytetty useita sammutusyksiköitä sekä ambulansseja Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson pelastuslaitosten palokunnista. Paikalla on myös poliisin yksikkö.

Palon alkuvaiheessa liekit ja savu levisivät rivitalon vintillä muiden asuntojen yläpuolelle, mutta jo kello 14.30 aikoihin palo oli saatu palokuntien hallintaan, ja sammuttajat purkivat kattorakenteita pesäkkeiden sammuttamiseksi. Rivitalon päätyhuoneisto tuhoutui pahoin palossa.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä yhdessä pelastuslaitoksen kanssa.

Lue lisää Loviisan Sanomista torstaina.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut