Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siitä on kohta 20 vuotta, kun vierailu häissä muutti Irinan uran suunnan – "Voisitsä laulaa sen?"

Laulaja: Irina Saaren sooloura alkoi, kun Toni Wirtanen pyysi häntä laulamaan Juulian Totuudet-sarjan tunnussävelmän vuonna 2002. Sittemmin laulajasta on tullut yksi valtakunnan suosituimpia.

Elettiin vuotta 2002, kun heinolalaisen musiikkielämän raskas sarja oli menossa yhteisen tuttavan häihin. Mukana seurueessa oli Apulannasta jo hyvin tottu Toni Wirtanen, joka oli tehnyt sävellyksen televisiosarjaan.

Samaisessa seurueessa oli mukana Tonille hyvin tuttu Irina Saari, joka oli tehnyt vuosien ajan uraa Playa-bilebändin keulilla. Virityksiä oli yhteistyöhön muun muassa Maki Kolehmaisen kanssa.

Toni Wirtasen tekemästä tunnuskappaleesta puuttui laulaja, ja ensimmäinen ajatus oli se että Wirtanen itse laulaa sen. Kohta Irina Saari kuuli ratkaisevan kysymyksen.

– Voisitsä laulaa sen?

Juulian totuudet esitettiin TV2:lla loppuvuodesta 2002, ja sen jälkeen se oli hiljalleen menoa kohti omaa uraa. Erityisesti Irinaa on kiitelty keikoista, joissa nainen on lyönyt aina parasta osaamista pöytään. Korona-ajan jälkeen vastaanotto on ollut odotetun riehakasta.

– Ensimmäinen viikonloppu korona-ajan jälkeen tuntui vähän syylliseltä, oli sellainen olo että kuuluuko minun olla täällä? Teenkö nyt jotain väärää? Nopeasti se meni ohi ja tuntui että yleisönkin vastaanotto vapautui nopeasti, että tässä olemme nyt mainiolla yhteisellä asialla, Irina sanoo.

Pitkän linjan laulaja sanoo, että juuri live on sitä mitä hän eniten tykkää tehdä. Asiaa auttaa se, että Irinan mukana on vuosikaudet kulkenut oma bändi, joka on pysynyt vuosikausien ajan lähestulkoon muuttumattomana. Kosketinsoittaja ja paljon taustalauluvastuuta aina saanut Antti Pitkäjärvi on esimerkiksi ollut mukana Playa-ajoista asti eli yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

– Musiikissa on kyse tunteesta. Elävässä tilanteessa on niin paljon tunnetta mukana. Studiossa pitää olla koko ajan tarkkana ja keskittyä siihen, että saadaan varmasti hyviä lauluraitoja talteen, livenä voi vapaammin antaa mennä ja mennä tunteen mukaan.

Irinaa on nähty muutenkin paljon televisiossa. Laulaja on ollut mukana Elämäni Biisi -tuotannossa, jossa hän on päässyt laulamaan muun muassa Alanis Morrissetteä ja CMX:ää. Tähdet, tähdet -tuotannosta muistetaan ainakin Irinan versio Iron Maidenin Run to the Hillsistä. Kaikki tämä on esitetty erittäin onnistuneesti.

– On ollut siis aivan ihanaa päästä televisioon laulamaan toinen toistaan parempia ja erilaisia biisejä! Bändihän on Elämäni Biisi -tuotannossakin aivan mahtava. Pidän kaiken kaikkiaan tuota ohjelmaa erittäin tarpeellisena jo siksikin, että tuollaista musiikkia et prime timessa paljon muuten pääse kuulemaan, Irina innostuu.

Sekin on jo sovittu, että uusi tuotantokausi on luvassa syksyllä. Se kuvataan tuttuun tapaan Tampereen Mediapoliksessa.

Näytteleminenkin saattaisi kiinnostaa jatkossa. Irina on nähty mukana silläkin saralla: hän on ollut pienissä rooleissa Tuukka Temosen elokuvissa ja mukana keskeisesti omalla musiikkivideollaan yhdessä Antti Reinin kanssa.

– Olihan tuossa yksi kesä, jossa olin Valkeakosken kesäteatterissa. Silloin esitin Muska Babitzinia, kun oli keikoista välikesä. Se oli kaiken kaikkiaan tosi hauskaa, Irina kuvailee.

Tämä kesä menee vahvasti keikkaillessa. Haastattelun aikaan Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkinsin kuolema oli tuore uutinen. Se sai Irinankin pohtimaan musiikkimaailman haurautta.

– Saa olla tyytyväinen siihen, että on saanut niin pitkään tehdä samojen ihmisten kanssa musiikkia kuitenkin hyvin turvallisessa ympäristössä. Mitä Foo Fightersiin tulee, rakastan Dave Grohlin ääntä! Se on niin vahva ja ilmaisuvoimainen. Bändi on edustanut minulle aina erittäin merkittävää rock-musiikkia, ja olin erittäin surullinen kuullessani Taylorin poismenosta, Irina huokaa.

Irina keikalla muun muassa täällä: 22. huhtikuuta Akaa (Kruuna & Klaava), 23. huhtikuuta Ikaalinen (kylpylähotelli), 7. toukokuuta Helsinki (On the Rocks), 20. toukokuuta Vantaa (Tulisuudelma), 23. heinäkuuta Vantaa (Tikkurila Festivaali),5. elokuuta Järvenpää (Järvenpää Soi), 12. elokuuta Riihimäki (Riutanharju).