Näköislehdessä tänään | Jokaisella suomalaisella on maanpuolustusvelvollisuus – Minna Rauhaniemi ja Jenni Järvinen ovat hankkineet maanpuolustustaitoja kursseilla

Maanpuolustustahto: Perustuslain mukaan jokaisella suomalaisella on maanpuolustusvelvollisuus riippumatta siitä, onko henkilö suorittanut asepalveluksen vai ei. Käytännössä maanpuolustusvelvollisuus voi näkyä esimerkiksi työvelvoitteena.

Minna Rauhaniemellä ja Jenni Järvisellä on laaja vapaaehtoisesti hankittu maanpuolustusosaaminen.

– Teemme tätä, koska meillä on korkea maanpuolustustahto ja kunnioitamme sotiemme veteraaneja, ystävykset kiteyttävät.

Hinnat: Polttoaineiden jyrkkä hinnannousu koettelee kotitalouksia. Haja-asutusalueilla kakkosautosta on vaikea luopua, ja käyttökuluiltaan edullisen auton hankinta voi edellyttää kymppitonnien investointia.

Hyvinvointi: Moni osaa luetella omat arvonsa, mutta on paljon vaikeampaa elää niiden mukaan.

– Selityksiä keksii aina, sanoo yritysvalmentaja Petteri Kilpinen, 58.

Hän uskoo, että on mahdollista samanaikaisesti tehdä kunnianhimoisesti töitä, pitää huolta terveydestään ja olla aidosti läsnä läheisilleen. Siihen hän itse pyrkii.

Ydinvoima: Suomalaisissa ydinvoimaloissa on varauduttu monenlaisiin riskeihin. Voimaloiden turvallisuudesta huolehtivat aseistetut henkilöt.

Matkailu: Tallinna on uudistunut kovasti korona-aikana. Viron-matkalla kannattaa poiketa myös Tallinnan ulkopuolelle esimerkiksi Rakvereen, jonne on pääkaupungista runsaan tunnin automatka.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Loviisan Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Loviisan Sanomien verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 1 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut