Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toisen hoitajalakon alkamishetki selvillä – Lakon piirissä on noin 35 000 hoitajaa

Toinen hoitajalakko alkaa 20. huhtikuuta kello 6 ja päättyy 4. toukokuuta kello 6. Lakko koskee erikoissairaanhoitoa 13:ssa sairaanhoitopiirissä. Lakon piirissä on noin 35 000 hoitajaa.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer vahvistavat uuden ajankohdan Työ- ja elinkeinoministeriön siirtämälle toiselle hoitajalakolle.

Lakon rajoja on myös tarkistettu siten, että se kohdistuu vain erikoissairaanhoitoon. Ulkopuolelle jäävät vanhuspalvelut ja perusterveydenhuolto.

Lakon piirissä ovat Tehyn ja SuPerin työsopimussuhteiset jäsenet, jotka työskentelevät seuraavien organisaatioiden erikoissairaanhoidon palvelujen piirissä:

+ Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

+ Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

+ Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

+ Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (lukuun ottamatta Keski-Suomen seututerveyskeskus)

+ Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

+ Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

+ Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

+ Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

+ Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

+ Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (lukuun ottamatta Kysteri-liikelaitos)

+ Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä

+ Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

+ Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

+ Järvi-Suomen Terveys Oy, Docta Oy, Tervia Osaajat Oy, Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta sekä Kaiku24 Oy.

+ Lisäksi Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n sekä Sarastia Rekry Oy:n työntekijät, jotka työskentelevät edellä mainittujen organisaatioiden erikoissairaanhoidon palvelujen piirissä.

Hoitajajärjestöjen keskeinen tavoite on löytää ratkaisu hoitajapulaan. Tehy ja SuPer ovat esittäneet sote-alan pelastusohjelmaa, jolla sote-henkilöstön palkkoja nostettaisiin vuosittain 3,6 prosenttia viiden vuoden ajan tavanomaisten sopimuskorotusten lisäksi.