Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesimittarin luvut eteenpäin webissä – uusi järjestelmä tarjoaa lisätietoa kulutuksesta

Vesimittareiden lukemien kirjaaminen muuttuu web-pohjaiseksi Lapinjärvellä. Veden kulutuslukemat ilmoitetaan jatkossa kunnan Internet-kotisivuilta löytyvän KulutusWeb-järjestelmän kautta. Muutos koskee 1 100 asiakasta eli kaikkia kunnan vesihuoltolaitoksen asiakkaita.

Mitä uudistuksella tavoitellaan?

– Syntyy sekä työaika- että rahallista säästöä, koska lukemat valuvat suoraan laskutusohjelmaan eikä kenenkään tarvitse erikseen syöttää lukemia. Säästämme myös lähetyskuluissa, kun lukemailmoituksia ei tarvitse postittaa, Lapinjärven kunnan tekninen johtaja Kristiina Tikkala kertoo.

Kulutuksen voi edelleen toistaiseksi ilmoittaa myös mittarinlukukortilla, puhelimitse sekä sähköpostitse.

– Pikkuhiljaa luovumme paperisista lukemailmoituksista, siirtymävaihe kestää varmaan hetken, Tikkala arvioi.

Hänen mukaansa uudistus ei vaikuta vedenkulutuksen seurannan tarkkuuteen.

Lapinjärven kunta muistuttaa tiedotteessaan, että mittarilukema on ilmoitettava vähintään kerran vuodessa.

KulutusWebiin kirjautuminen tapahtuu omalla kulutuspisteen- sekä mittarinumerolla. Ne on katsottava vanhasta mittarilukukortista. Lukujen avulla luodaan tunnukset sisäänkirjautumiseen.

Kunta laskuttaa pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa. Tiuhempi laskutusväli on myös mahdollinen.

Annettua mittarilukemaa seuraava lasku on tasauslasku. Siinä näkyvät kiinteistön edellinen ja uusi vesimittarilukema. Tasauslaskulla veloitetaan todellisen kulutuksen mukainen vesimäärä, josta vähennetään arviolaskutettu vesimäärä. KulutusWebistä saa myös tietoa kiinteistön vedenkulutushistoriasta, näkee vuositasolla olevan ennusteen tulevan vesilaskun määrästä sekä voi antaa palautetta ja lisätietoja.