Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Nyt näyttää perinteisemmältä vetovoimaisimpien kaupunginosien listalla" – Oikotie: nämä alueet kiinnostavat eniten asunnonhakijoita pääkaupunkiseudulla

Etu-Töölö on Helsingin halutuin kaupunginosa, kun tarkastellaan asuntopalvelu Oikotiellä tehtyjä omistusasuntohakuja alkuvuonna. Se oli haetuin myös vuonna 2021.

Espoon ykkönen on Tapiola ja Vantaan kärjessä on Tikkurila. Kummatkin olivat ykkösiä viime vuonnakin.

– Etu-Töölössä myytävät asunnot ovat tänä vuonna keränneet kiinnostusta yhteensä 25 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten. Nousu on hyvin huomattava, sillä Etu-Töölön suosio oli poikkeuksellista jo aiemminkin. Tämä symbolisoi omistusasuntomarkkinan käännettä Helsingissä, Oikotie Asuntojen johtaja Anna Leinonen sanoo tiedotteessa.

Vielä viime vuoden loka–joulukuussa Helsingin halutuimpien asuinalueiden kärkiviisikossa olivat Kulosaari sekä Lauttasaaren osat Kotkavuori ja Myllykallio. Nyt tammi–maaliskuussa 2022 vain Myllykallio on kärkiviisikossa ja Kulosaari putosi pois kymmenen vetovoimaisimman joukosta.

– Nyt näyttää perinteisemmältä vetovoimaisimpien kaupunginosien listalla. Kruununhaka, Ullanlinna, Kamppi ja Punavuori ovat nosteessa omistusasunnoissa. Aiemmin korona-aikana Lauttasaari-buumi nousi kuvaamaan keskusta-alueilta poispäin liikkunutta trendiä. Siksi uusi käännekin näkyy juuri Lauttasaaressa, Leinonen kertoo.