Greenpeace yrittää estää venäläisen hiilen tuonnin Helsinkiin – aktivistit ovat Salmisaaren hiilivoimalan laiturilla

Greenpeacen aktivistit pyrkivät parhaillaan estämään venäläisen hiililastin purkamisen energiayhtiö Helenin Salmisaaren hiilivoimalan laiturilla Helsingissä. Järjestö vaatii, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus ohjaa Suomen irtautumaan Venäjän fossiilienergiasta välittömästi ja etenee kohti fossiilivapaata yhteiskuntaa.

Helen lopetti kivihiilen ostamisen Venäjältä, mutta ei kerro mistä sen jatkossa hankkii – nämä ovat merkittävimmät tuottajamaat

Hiililastia kuljettanut Transbaltic-laiva saapui Helsinkiin tiistaiaamuna kello 6.15.

– On irvokasta, että täysi hiililaiva saapuu Venäjältä Helsinkiin heti seuraavana päivänä Butšan siviilien joukkomurhan paljastumisen jälkeen. Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen ilmoitti yli kuukausi sitten, että venäläisen kivihiilen ostaminen lopetetaan. Lupauksesta huolimatta Putinin sotakoneiston rahoittamista venäläistä fossiilienergiaa ostamalla kuitenkin jatketaan, kommentoi asiaa Greenpeacen kampanjoitsija Matti Liimatainen tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut