Virallisen PCR-testin saa Porvoosta – Marevanin käyttöön liittyvät laboratoriokokeet otetaan Loviisassa myös hoitajalakon aikana

Superin ja Tehyn perjantaina alkaneen työtaistelun vaikutuksesta Loviisan koronanäytteenotto on suljettu lakon ajan.

Jos tarvitsee virallisen PCR-testin, Itä-Uudellamaalla on auki 9Livesin näytteenottopiste Porvoossa. Näytteenottoon voi varata ajan itsepalveluajanvarauksen kautta https://koronabotti.hus.fi/, ei 9Livesin omien sivujen kautta.

Loviisan kaupungin sivuilta saa tietoa, milloin tarvitaan laboratoriovarmistettu koronavirustesti.

HUS-laboratorion lakon takia kiireettömät verinäytteen otot ovat siirtyneet lakon jälkeiseen aikaan myös Loviisassa. Jos henkilön Marevan-verenohennuslääkkeen annostusta on muutettu edellisen näytteenottokerran jälkeen ja mikäli Marevanin lääkeannospitoisuutta mittaava INR-koe on ollut tilattuna viikolle 14 tai viikolle 15, voi kyseisen verikokeen ottaa myös Loviisan terveyskeskuksessa.

Jos suunniteltuna on jokin muu kiireellinen laboratoriokoe lakon ajaksi ja on epävarma siitä, voiko sen ottamista siirtää lakon yli, tulee olla yhteydessä Loviisan terveyskeskukseen. Yhteydessä kannattaa olla mieluiten suoraan omahoitajaansa ensi sijassa Klinik-asiointipalvelun kautta. Omahoitajalle voi myös soittaa suoraan puhelinaikana.

Edelleen on kuitenkin hyvä muistaa, että ennalta suunnitellut määräaikaiskontrolleihin liittyvät laboratoriokokeet voivat siirtyä lakon yli.

Viikolla 13 ennen näytteenoton sulkeutumista eli maanantain ja torstain välisenä aikana uusia koronatartuntoja varmistui virallisin testein Loviisassa 112 ja Lapinjärvellä 18. Taasiakodissa tartuntoja oli perjantaihin mennessä 10. Osastolla on voimassa vierailukielto toistaiseksi 6. huhtikuuta asti.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut