Ukrainasta tulleet lapset ja nuoret voivat aloittaa koulun Loviisassa – Oppilaat ohjataan ilmoittautumaan valmistavaan opetukseen

Loviisan kaupunki on valmis aloittamaan Ukrainasta saapuvien lasten ja nuorten opetuksen koulussa, kun heidän maahantuloonsa liittyvät toimet ovat ohi, kaupunki tiedottaa. Oppilaat ohjataan ilmoittautumaan valmistavaan opetukseen.

Perusopetuslain mukaan kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville oppivelvollisuusikäisille lapsille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna esiopetusta. Säännös koskee myös turvapaikanhakijoita, joilla on oikeus perus- ja esiopetukseen, mutta ei oppivelvollisuutta.

Varhaiskasvatuslain mukaisesti kunnan on huolehdittava varhaiskasvatuksen järjestämisestä muullekin kunnassa oleskelevalle lapselle kuin kunnan asukkaalle.

Kuntien tulee varautua ennalta perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämiseen myös laajamittaisen maahantulon tilanteessa ja luoda ennalta malli, jonka mukaisesti toimitaan, jos tilanne sitä edellyttää.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut