OP Länsi-Kymen sekä OP Miehikkälän fuusiohanke eteni

Pankit: Loviisalainen Länsi-Kymen Osuuspankki on kasvamassa fuusioitumalla.

Loviisalaisen osuuspankin OP Länsi-Kymen ja miehikkäläläisen OP Miehikkälän yhdistymishanke etenee. Pankkien hallitukset allekirjoittivat viime viikon torstaina yhdistymissuunnitelmaan liittyvät asiakirjat.

Yhdistymisestä on tarkoitus päättää kesäkuussa kummankin pankin ylimääräisessä osuuskunnan kokouksessa.

Yhdistymisellä vahvistettaisiin pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– Osana suurempaa pankkia henkilökuntamme voisi keskittyä enemmän asiakaspalveluun ja voisimme tarjota helpommin muun muassa varallisuudenhoidon palveluja, lakipalveluja ja yritysrahoitusta, kertoo OP Miehikkälän hallituksen puheenjohtaja Lasse Koskela.

OP Länsi-Kymen hallituksen puheenjohtaja Sanna Liljeqvist toteaa, että pankkeihin kohdistuva sääntely on lisääntynyt ja pankkeihin kohdistuva valvonta vie suuren osan pankin johdon ja hallinnon ajasta.

– Yhdistymissuunnitelman lähtökohtana on, että pankkien nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa ja uusi pankki voisi tarjota laajenevan palveluvalikoiman kaikissa toimipaikoissaan. Yhdistymisellä ei olisi vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuisivat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaatisi asiakkailta mitään toimenpiteitä, Liljeqvist jatkaa.

Lähtökohtana on, että pankkien nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa

OP Länsi-Kymen toimitusjohtaja Saila Rosas korostaa yhdistämisen turvaavan myös elinvoimaisuuden säilyttämisen toimialueella.

– Voimme vastata asiakkaiden toiveisiin nykyisen viiden ja jatkossa kuuden konttorin voimin. Yhdistymisen kautta asiantuntemus lisääntyy ja pankki pystyy paremmin vastaamaan myös yritysten rahoitustarpeisiin.

OP Miehikkälän toimitusjohtaja Teemu Tuukkanen toteaa pienen pankin olevan haavoittuvainen myös henkilöstöresurssien suhteen.

– Useamman työntekijän samanaikainen loma tai sairastuminen vaikeuttaa selvästi asiakaspalveluamme. Yhdistymisellä saamme vahvemmat hartiat.

– Neuvottelujen lähtökohtana on ollut pankkipalveluiden säilyminen Miehikkälässä. Molempien pankkien toiminnassa korostuu asiakaspalvelu ja halu olla mukana paikallisessa toiminnassa.

Uudessa pankissa olisi 38 työntekijää ja lähes 24 500 asiakasta. Pankin tase olisi 651 miljoonaa euroa, asiakasliiketoiminta reilu miljardi euroa, ja omia varoja pankilla olisi 75 miljoonaa euroa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut