Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Miten auttaa lasta, kun pientä pelottaa? Näköislehdestä löydät psykologin neuvot

Arjessa: Pelko on tunne, joka kuuluu elämään siinä missä esimerkiksi ilo, suru ja vihakin. Jokainen meistä pelkää joskus, niin lapsi kuin aikuinenkin. Psykologi Kaisa Ronkainen neuvoo, miten lasta voi auttaa käsittelemään tavallisia pelkoja.

Downin syndrooma: Suomessa on noin 3 000 henkilöä, joilla on Downin syndrooma. Yksi heistä on viisivuotias Esko Luomanen, joka pitää muun muassa laulamisesta ja autoista. Eskon puhe on vielä vokaalipitoista, mutta äidin mukaan yleisimmät Eskon käyttämät sanat ovat "okei" ja "ko", joka tarkoittaa Eskoa.

Kiroilu: Voimasanoilla on kymmeniä tehtäviä. Yksi yleisimmistä on, että niitä käytetään kivun ja pettymyksen sietämiseen. Kirosanat myös rytmittävät puhetta ja tukevat sanomaa.

Alanvaihto: Vuonna 2019 Väinö Tootsin työtä oli viemäreiden kunnon selvittäminen. Nyt hän toimii tuntiopettajana ja tutkimusavustajana. Tootsia kiinnostavat erityisesti kuvantunnistus ja sosiaalisen median analyysi.

Matkailu: Lentämällä pääsee Eurooppaan junaa tai autoa nopeammin ja halvemmalla. Luontoa säästävä maata pitkin matkailu voi silti tuntua luksukselta ja antaa paljon.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Loviisan Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Loviisan Sanomien verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 1 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!