Kolmansia koronavirusrokotteita 12–17-vuotiaille riskiryhmäläisille – täysi-ikäiset voivat saada Novavax-koronavirusrokotetta Porvoosta

Osalla 12–17-vuotiaista on nyt mahdollisuus saada kolmansia koronavirusrokotteita.

– Kaikki 12–17-vuotiaat voivat saada ensimmäisen ja toisen rokotteen. Tämän lisäksi suosittelemme kolmansia annoksia riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille. Kolmas rokoteannos voidaan antaa kuuden kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Voimakkaasti immuunipuutteiset 12–17-vuotiaat voivat saada kolmannen rokotteen, jos toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta, todetaan Loviisan kaupungin maanantaina iltapäivällä julkaistussa tiedotteessa.

Kolmas annos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi. Tällöin toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Loviisan kaupunki tiedottaa myös, että täysi-ikäiset voivat nyt saada Novavax-koronavirusrokotetta Porvoosta. Novavax (Nuvaxovid) -rokotetta annetaan Itä-Uudenmaan väestölle keskitetysti Porvoon kaupungin toimesta.

Rokotevalmiste on varattava etukäteen soittamalla koronavirusrokotusten ajanvarausnumeroon 040 145 5000. Novavaxin rokotetta ei ole mahdollista varata sähköisen ajanvarauksen kautta, eikä sitä anneta walk in -rokotuksissa.

Novavaxin koronavirusrokotetta suositellaan 18 vuotta täyttäneille henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. Rokotevalmiste on proteiinipohjainen eikä sisällä eläviä koronavirustaudin aiheuttajaviruksia. Nuvaxovid -rokotetta annetaan kaksi annosta ja annosväli on 6 – 12 viikkoa. Kolmantena annoksena annetaan mRNA- tai adenovirusvektorirokote.

– On huomattava, että rokotetta ei välttämättä riitä heti kaikille halukkaille. Jos rokotteen käyttöä joudutaan priorisoimaan, suurin lääketieteellinen tarve rokotteelle on 60 vuotta täyttäneillä ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvilla, Loviisan kaupungin maanantai-iltapäivänä julkistussa toisessa tiedotteessa mainitaan.

Kela korvaa taksimatkan rokotukseen, mikäli taksikuljetus on tilattu Kela-taksin keskitetystä tilausnumerosta.

Lisätietoja saa THL:n verkkopalvelusta ja Porvoon kaupungin verkkopalvelusta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut