Osa Loviisan väestöhälyttimistä ei tänään toiminutkaan

Pelastuslaitos:"Älä ole huolissasi, jos et kuullut väestöhälyttimen ääntä"

Maanantaina 7.3. tehdyssä väestöhälytinjärjestelmän testauksessa kaikki hälyttimet Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella eivät pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan käynnistyneet.

Loviisan Sanomat oli maanantaina Valkon satamakalliolla, joissa sijaitseva suurtehohälytin ei pihahtanutkaan puoliltapäivin. Toimitus maanantaina sai useita ilmoituksia, joiden mukaan koesoittoa ei kuultu monin paikoin muuallakaan, vaikka kuntalaiset olivat lehtiuutisten perusteella sitä odottaneet.

Pelastuslaitoksen letkutornin katolla, Loviisan keskustassa sijaitseva hälytin toimi normaalisti.

Pelastuslaitoksen mukaan toimimattomien hälyttimien sijainnit ovat laitoksen tiedossa, ja asiaa selvitetään yhdessä Hätäkeskuslaitoksen kanssa. Asukkaiden ei tarvitse ilmoittaa toimimattomista hälyttimistä.

Väestöhälyttimiä testataan koko Suomessa joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 12. Testauksen tarkoitus on auttaa havaitsemaan mahdollisia vikoja tai huollon tarvetta hälytinlaitteistoissa.

Hälyttimiä uusitaan säännöllisesti lähes joka vuosi. Muutamia järjestelmästä poistettuja hälyttimiä on jätetty kiinteistöjen katoille.

Hälyttimien tarkoitus on viestiä ulkona oleville, että heidän tulee suojautua sisälle.

– Joskus saatat kuulla testin yhteydessä myös puheviestin. Tämä johtuu siitä, että testauksen tekee vuorokuukausina Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen tilannekeskus ja Hätäkeskuslaitos. Vain tilannekeskuksen tekemään testiin kuuluu puheviesti, kertoi pelastuslaitos tiedotteessaan.

Pelastuslaitosten hälytinjärjestelmä on sijoitettu pääsääntöisesti väestötiheimmille alueille. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella järjestelmä kattaa noin 70 prosenttia alueen asukkaista. Itä-Uudenmaan toimialueella on yhteensä 38 väestöhälytintä.

– Hälyttimien tarkoitus on viestiä ulkona oleville, että heidän tulee suojautua sisälle. Hälyttimien ei ole tarkoitus kuulua sisätiloihin. Älä siis ole siis huolissasi, jos et kuule hälyttimen ääntä sisälle kotiisi asti testauspäivänä, tiedotteessa rauhoitellaan.

Suomessa on monikanavainen hälytysjärjestelmä väestön varoittamista varten. Siihen kuuluvat radio, televisio, teksti-tv, 112-sovellus ja pelastuslaitosten ylläpitämä väestöhälytinjärjestelmä.

– Paras tapa saada ajantasainen tieto on ladata 112-sovellus, jolloin sijaintiasi koskeva vaaratiedote tulee suoraan kännykkään. 112-sovellus on hyvä ottaa käyttöön muutenkin. Se esimerkiksi auttaa hätäkeskusta paikantamaan sinut, jos soitat hätänumeroon, neuvotaan tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut