Väestöhälyttimiä testataan maanantaina, 7.3. kello 12

Väestöhälyttimiä testataan säännöllisesti kuukausittain.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos testaa väestöhälyttimiään alueellaan maanantaina kello 12.00. Kyseessä on kuukausittainen testaus, joka ei edellytä väestöltä toimenpiteitä. Samaan aikaan on Loviisan seudulla meneillään paikallisten joukkojen Kehä 1/22 -puolustusharjoitus, jonka takia seutukunnalla on liikkeellä myös runsaasti puolustusvoimien kalustoa.- Ne eivät silti liity toisiinsa.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen perjantaina julkaiseman tiedotteen mukaan "Viranomaiset varoittavat väestöä uhkaavasta, välittömästä vaarasta yleisellä vaaramerkillä ja vaaratiedotteella.

Väestöhälytysjärjestelmän toimivuutta testataan jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 12.00 soittamalla kokeilumerkki, eli yhtämittainen tasainen hälyttimen ääni, joka kestää 7 sekuntia. Kokeilumerkki ei edellytä ihmisiltä toimenpiteitä. "

– Maanantaina, 7.3. kuultava kokeilumerkki poikkeaa siis vaaratilanteesta varoittavasta yleisestä vaaramerkistä. Tositilanteessa soitettava vaaramerkki on minuutin pituinen nouseva äänimerkki (7 sekuntia) ja laskeva äänimerkki (7 sekuntia) tai kuuluttamalla annettava varoitus.

– Yleiseen vaaramerkkiin liittyy myös aina vaaratiedote, joka luetaan kaikilla radiokanavilla. Tarvittaessa vaaratiedote näytetään YLE:n, MTV3:n ja Nelosen teksti-TV:n sivulla 112 sekä televisio-ohjelmissa ruudun yläreunassa juoksevana tekstinä.

Vaara ohi -merkki on minuutin mittainen tasainen äänimerkki. Se ilmoittaa, että uhka tai vaara on ohi, kerrotaan Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Lisätietoja pelastustoimen verkkopalvelusta tästä linkistä.

Puolustusvoimien harjoitukset alkavat sunnuntaina myös Loviisan seudulla

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut