Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaalahoidon tarve edelleen korkealla koronan vuoksi, prosentuaalisesti iso kasvu tehohoitopotilaissa

Koronaepidemian kulun arviointiin liittyy edelleen huomattavaa epävarmuutta. Viime viikolla teho-osastoille tuli enemmän uusia koronapotilaita kuin edellisellä viikolla, kertoo tiedotteessaan sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

Koronapotilaita on edelleen paljon maamme sairaaloissa. Teho-osastoilla potilasmäärä on ollut pienessä kasvussa, mutta erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla olevien määrä on pysynyt samalla tasolla viime viikkoina.

Viime viikolla teho-osastoille tuli uusia potilaita 36, kun edellisellä viikolla määrä oli 25. Viikon aikana ensisijaisesti koronan takia tehohoidossa päivittäin olevien potilaiden määrä oli 29–31 potilasta.

Teho-osastoilla oli viime sunnuntaina 44 potilasta, kun edeltävänä sunnuntaina heitä oli 38.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla oli viime sunnuntaina yhteensä 316 koronapotilasta. Se on kuusi vähemmän kuin viikkoa aiemmin. Heistä arviolta kaksi viidestä on hoidossa ensisijaisesti jonkun muun syyn kuin koronan vuoksi.

Koronaviruksen perimää on tiedotteen mukaan maamme jätevesissä yhä paljon. Vain Espoossa ja Helsingissä jäämien määrä on laskenut. Muilla seurantapaikkakunnilla trendi on jatkanut nousuaan tai pysynyt tasaisena

STM suosittelee edelleen kolmansien rokoteannosten ottamista kaikille 18 vuotta täyttäneille. Erityisen tärkeää se on riskiryhmille ja 60 vuotta täyttäneille.

Suomessa on keskiviikkoon mennessä 18 vuotta täyttäneistä 86,4 prosenttia saanut vähintään kaksi ja 61 prosenttia kolme rokoteannosta. Kolmannen rokotuksen kattavuuden kasvu on edelleen hidastunut.

Neljänsiä koronarokoteannoksia suositellaan tiedotteen mukaan 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

– Koronarajoitukset ovat keventyneet, mutta ihmisten on edelleen tärkeä pysyä sairaana kotona, käyttää maskia julkisissa sisätiloissa sekä huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Tärkeä on myös korkea rokotuskattavuus, tiedotteessa muistutetaan.

30 vuorokauden sisällä positiivisesta koronatestituloksesta tapahtuneita kuolemia oli viime sunnuntaihin mennessä ilmoitettu Tartuntatautirekisteriin yhteensä 2 366. Viimeisen kahden kalenteriviikon aikana menehtyneitä on kirjattu 152, kun edeltävän kahden viikon vastaava luku oli yhteensä 225 menehtynyttä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos selvittää parhaillaan niiden menehtyneiden määrää, joilla pääasiallinen kuolinsyy ei kuitenkaan liity todettuun koronainfektioon.

Suomessa on todettu koko koronavirusepidemian aikana kaikkiaan 658 559 tautitapausta. Tässä eivät ole mukana kotitesteissä todetut tapaukset.