Puolustusvoimien harjoitukset alkavat sunnuntaina myös Loviisan seudulla

Kehä 1/22: Paikallispuolustuksen harjoitus tuo joukkoja myös Loviisaan.

Eri puolilla Suomea järjestettävät puolustusvoimien paikallispuolustuksen harjoitukset näkyvät sunnuntaista alkaen myös Loviisassa, jossa harjoitukset keskittyvät Valkoon ja satamaan sekä Harmaakalliolle Rauhalan länsipuolelle ja ruotsinkielisen koulukeskuksen alueelle.

Harjoituksia on yhteensä kuusi eri puolilla Suomea, ja kaksi niistä käynnistyi lauantaina 26. helmikuuta. Lähiviikkojen aikana järjestettäviin harjoituksiin osallistuu Puolustusvoimista yhteensä noin 3 800 henkilöä.

Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään vuosittain ympäri maata. Niissä kehitetään paikallisjoukkojen valmiutta taistelu- ja suojaustehtäviin ja harjoitellaan viranomaisyhteistyötä.

– Harjoittelemme yhteistoimintaa, tiedonvaihtoa ja johtamista eri viranomaisten välillä, jotta yhteistyö sujuu saumattomasti kaikissa tilanteissa. Hyödynnämme harjoituksista saatuja havaintoja yhteistyön kehittämisessä, Maavoimien operaatiopäällikkö prikaatikenraali Tero Ylitalo sanoo tiedotteessa.

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 1/22 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 6.-11.3.2022 Uudenmaan alueella. Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 740 henkilöä, ja se koostuu varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja, eversti Vesa Laitonen.

Harjoitukseen sisältyy myös paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelu, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia. Viranomaisista mukana ovat Itä-Uudenmaan poliisi, Helsingin kaupungin sekä Itä-Uudenmaan pelastuslaitos ja Säteilyturvakeskus.

Kehä 1/22 -paikallispuolustusharjoituksessa joukkojen toiminta painottuu pääasiallisesti Itä- ja Keski-Uudenmaan alueelle. Harjoituspaikkoina toimii Loviisan lisäksi Porvoo, Tuusula, Sipoo, Helsinki, Vantaa sekä Espoo.

Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä.

Harjoituksessa on mukana noin 160 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja. Osassa harjoituskohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä.

Kehä 1/22 -harjoitus on osa paikallispuolustusharjoitusten jatkumoa. Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu paikallisjoukkojen suorituskyvyn kehittäminen sekä yhteistoiminnan harjoittelu eri viranomaisten kanssa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut