Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR lopettaa yhteydenpidon Venäjälle yhdellä poikkeuksella – Junaliikenne Pietariin jatkuu "Haluamme huolehtia siitä, että kansalaisillamme on mahdollisuus palata kotiin"

VR lopettaa yhteydenpidon Venäjän rautateiden kanssa. VR Groupin toimitusjohtaja on lähettänyt asiasta kirjeen venäläiselle kollegalleen, yhtiö tiedottaa. Poikkeuksen sääntöön muodostaa rajat ylittävän liikenteen edellyttämä välttämätön kommunikaatio.

Pietarin-juna Allegro jatkaa toistaiseksi liikennöintiään viranomaisten pyynnöstä.

– VR Group haluaa osoittaa Ukrainalle ja ukrainalaisille vahvan tukensa tässä Venäjän hyökkäyksen aiheuttamassa järkyttävässä tilanteessa. Valtionyhtiönä haluamme huolehtia siitä, että kansalaisillamme on mahdollisuus palata kotiin Venäjältä, sekä tarjota lähes ainoan väylän ulos niille venäläisille, jotka ovat lähdössä kotimaastaan. Lisäksi haluaisimme jatkossa tarjota myös muille EU- ja kolmannen maiden kansalaisille reitin pois Venäjältä, sanoo tiedotteessa toimitusjohtaja Lauri Sipponen.

Tällä hetkellä Allegrossa saavat matkustaa vain niiden maiden kansalaiset, joiden läpi juna kulkee. Venäjän valtion asetus perustuu pandemian aikaiseen käytäntöön ja VR:n mukaan neuvottelut ovat menossa, jotta matkustaminen avautuisi kaikkien maiden kansalaisille.

Ulkoministeriö on kehottanutsuomalaisia välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle.

Maaliskuun ajan VR myös antaa ilmaiset Suomen sisäiset matkat Ukrainan passia näyttämällä. Perusteluna on, että VR haluaa mahdollistaa niin Suomessa asuvien Ukrainan kansalaisten kuin mahdollisten pakolaistenkin kohtaamisen tässä tilanteessa.

VR Group valaisee Helsingin päärautatieaseman kellotornin Ukrainan lipun väreillä, ja aseman salkoon nostetaan myös