Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosi sitten keskeytyneet Taivaan tulien harjoitukset pääsivät taas alkamaan Lapinjärvellä

Lapinjärven Kesäteatteri aloitti näytelmäharjoitukset viime viikonloppuna. Vuosi sitten keskeytynyt Taivaan tulet -produktion valmistelu saatiin näin jälleen vauhtiin.

– Vihdoin, näyttelijä Jani Kytösaho totesi ja ilmaisi samalla monen osallistujan tunnot.

Ohjaaja Piia Kleimola ryhtyi työhön suurelta osin uusiutuneen näyttelijäjoukon kanssa. Vuoden koronatauon aikana monen elämäntilanne oli muuttunut, opiskelu tai työ vaati huomion tai asuinpaikka vaihtui.

Liikuntasaliin lauantaina kokoontunut ryhmä oli Lapinjärven Kesäteatterin tiedotteen mukaan täynnä uteliaisuutta ja intoa.

Kolmetuntisen treenin aluksi näyttelijät esittäytyivät. Ohjaaja kuvaili kutakin roolihahmoa ja kiinnitti tämän ympäristöönsä.

Kleimola painotti näyttelijöille, että tässä ei olla tekemässä televisiosarjan kopiota vaan teatteriporukan ihan omaa teosta.

– Teatteri on leikkiä ja me voidaan aina leikkiä, hän perusteli laatimaansa roolitusta.

Esimerkiksi keskeiseen Nomanin baariin ilmaantuu uusia kutkuttavia henkilöhahmoja, kuten Cicci, Pinsu ja Harre. Baaria pyörittää jäljittelemätön Hetta, joka on Lapinjärven versiossa naisrooli.

Kleimola on tehnyt tiiviin harjoitusaikataulun. Viikonloppujen ohella otetaan torstai-illat käyttöön, jotta Taivaan tulet ehditään valmistella katsojille nautittavaksi esitykseksi. Ensi-ilta on heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Näytelmä perustuu Timo Parvelan ja Kari Väänäsen käsikirjoittaman samannimisen televisiosarjan ensimmäiseen kauteen.

Sarjassa seurattiin nuoren poliisin Raunin, paluumuuttajan, sopeutumista synnyinpaikkakunnalleen Kemijärvelle. Näytelmäksi tekstin on dramatisoinut Jari Luolamaa.

Kesäteatterin toteuttaa Lapinjärven BluesRock Yhdistys Ry.