Puotirundi ryhtyy tarjoamaan matkailuelämyksiä ryhmille – Loviisasta mukana kolme puotia, lisää toivotaan

Runsas vuosi sitten perustettu Puotirundi on pienten puotien puolustaja ja tukipilari niissä yksin yrittäville. Nyt se alkaa rakentaa matkailukonseptia, jossa ryhmämatkoja tehdään puoteihin ja esitellään myös puotirundin varrella olevia kahvi-, ruokailu- ja majoituspaikkoja.

Loviisasta mukana ovat A’la Talli Strömforsin ruukista, Eija’s Garden Ahvenkoskelta ja Villi Kanala Skinnarbystä.

– Toivomme mukaan muitakin Loviisan puoteja, jotta alueesta saataisiin entistä vetovoimaisempi kävijöille, Minna Järvinen Villistä Kanalasta toteaa.

Nyt mukana olevalla kolmikolla on tarjolla puodeissa asioimisen lisäksi muitakin elämyksiä, kuten Strömforsin ruukkialue. Lisäksi kahta puotia ympäröivät kauniit puutarhat.

Järvinen liittyi mukaan Puotirundiin, koska näki sen olevan hyvä tapa hankkia uusia asiakkaita.

– Lisäksi sieltä saa vertaistukea ja apua yritystoimintaan, hän mainitsee ja kehottaa muitakin alueen puoteja lähtemään rohkeasti mukaan.

Puotirundista saa vertaistukea ja apua yritystoimintaan.

Minna Järvinen

Puotirundi ei saa toimintaansa minkäänlaista ulkopuolista rahoitusta. Se toimii pienen jäsenmaksun turvin ja kehittää toimintaa askel askeleelta.

– Ensimmäisen vuoden aikana panostettiin nettisivuihin. Nyt matkailijat voivat etsiä sivuilta mieluisia ostospaikkoja ja suunnitella puotirundireittejä, Puotirundin perustaja Titta Kyllönen toteaa tiedotteessa.

Hän sanoo, että tämä uudenlainen alusta on saanut hyvin kävijöitä sivuille.

– Vuodessa on ollut lähes 20 000 uniikkia kävijää.

Puotirundia kehittävä tiimi on myös kiertänyt jäsenyrityksissä tsemppaamassa, keskustelemassa ja tutustumassa puoteja pyörittäviin yrittäjiin.

– Vuoden aikana on tavattu kaikkiaan 52 puodinpitäjää. Jäljelle jää vielä reilut sata puotia, joissa käydään pitkin vuotta.

Puotirundia ollaan kehittämässä kokonaisvaltaisempien matkailuelämyksien suuntaan ja sivustolle tehdään valmiita reittiehdotuksia.

Ensimmäinen Puotirundi-ryhmämatka on julkistettu. Se suuntautuu Helsingistä Lappeenrantaan ja sieltä Lahden kautta takaisin Helsinkiin.

– Matkat ovat pienryhmämatkoja pieniin puoteihin. Matkan ruokailut ja kahvipaikat valitaan huolella, Kyllönen mainitsee.

Vastaavanlaisia matkoja tulee myyntiin yksi joka kuukaudelle ympäri Suomea. Niitä kehitetään yhteistyössä jäsenten ja monien palveluntarjoajien kanssa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut