"Toivotaan, että tilanne alkaa tasaantua vähitellen" – Harmaakalliossa nyt yhteensä 41 tartuntaa

Loviisassa on todettu perjantaina aamupäivällä 25 uutta virallisella pcr-testillä varmistunutta koronavirustartuntaa. Torstaina uusien koronavirustartuntojen määrä Loviisassa nousi keskiviikkoaamupäivän 18 koronatartunnasta 29 tartuntaan.

Loviisan kaupunki tiedotti maanantaina, että Loviisan kaupungin Hyvän elämän talo Harmaakalliossa tehostetun palveluasumisen yksikössä oli todettu lisää koronavirustartuntoja. Perjantaiaamuun mennessä yhteensä 41 asukasta ja henkilökuntaan kuuluvaa on sairastunut koronavirukseen. Kaksi uusinta koronavirustartuntaa on varmistunut henkilökuntaan kuuluvilla.

– Harmaakalliolla on nyt tartuntoja yhteensä 41. Toivotaan, että tilanne alkaa tasaantua vähitellen, Loviisan kaupungin perusturvajohtaja Carita Schröder toteaa.

Rokotusprosentit matelevat sekä Loviisassa että Lapinjärvellä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rokotusrekisterin mukaan yli 18–vuotiaista loviisalaisista ensimmäisen rokoteannoksen on perjantaiaamuun mennessä saanut 90,2 %, toisen rokoteannoksen 88,5 % ja kolmannen 66,5 %. Luvuista maanantaihin nähden on noussut vain kolmannen annoksen lukema (+0,2 %).

Lapinjärvellä rokotusprosentit ovat perjantaiaamuna maanantain lukemissa. Ensimmäisen rokoteannoksen perjantaiaamuun mennessä lapinjärveläisistä on saanut 88 %, toisen rokoteannoksen 85,1 % ja kolmannen 62,3 %.

Koko korona-ajalta Loviisassa on THL:n tartuntatautirekisterin mukaan perjantaiaamuun mennessä ollut 1 066 koronavirustartuntaa ja Lapinjärvellä 223.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut