Koronatartuntojen määrä Harmaakallion hoivakodissa jo 31 – perusturvajohtaja kiittää henkilökuntaa: "Toiveena on, että mahdollisimman pian päästäisiin niin sanottuun normaalitilanteeseen, jolloin vierailut voitaisiin taas sallia"

Loviisan alueella on todettu tiistaiaamupäivän jälkeen 18 uutta koronavirustartuntaa.

Loviisan kaupunki tiedotti maanantaina, että Loviisan kaupungin Hyvän elämän talo Harmaakalliossa tehostetun palveluasumisen yksikössä oli todettu lisää koronavirustartuntoja.

Iäkkäiden asukkaat ja henkilökunta on suurimmalta osin rokotettu kolmeen kertaan. Sairastuneita oli maanantaina iltapäivällä yhteensä 18. Keskiviikkoaamupäivään mennessä sairastuneita on tullut lisää.

– Valitettavasti tilanne on edelleen huonontunut ja nyt yhteensä 31 asukasta ja henkilökuntaan kuuluvaa on sairastunut. Kaikki on pystytty hoitamaan hoivayksikössä eikä kukaan ole vielä tarvinnut sairaalahoitoa. Yksiköllä on käytössä myös happirikastimia, joilla voidaan helpottaa esimerkiksi hengitysvaikeuksista kärsiviä, Loviisan kaupungin perusturvajohtaja Carita Schröder toteaa.

Koronaan sairastuneilla on Schröderin mukaan ollut päänsärkyä, lihas- ja nivelkipuja, kuumetta, nuhaa, yskää, limaisuutta ja pahimpina joillakin on ollut hengitysvaikeuksia.

Maanantaisessa tiedotteessa kerrottiin lisäksi, että yksi Harmaakallion hoivakodin asukkaista valitettavasti oli menehtynyt viikonlopun aikana, ja että hoivakodin vierailukielto ja muut rajoitustoimet epidemian hillitsemiseksi jatkuvat. Toistaiseksi myöskään etäyhteydellä ei ole mahdollista saada yhteyttä hoivakodissa asuvaan omaiseensa. Toiveissa on pikainen paluu normaaliin.

– Tätä (etäyhteyden järjestämistä) on mahdollista miettiä, mutta tällä hetkellä yksikössä on sen verran suuri henkilöstöpula ja niin monta sairasta, jotka tarvitsevat hyvää hoitoa, että toiveena on, että ihan heti ei toivottaisi tämän järjestämistä. Toiveena on, että mahdollisimman pian päästäisiin niin sanottuun normaalitilanteeseen, jolloin vierailut voitaisiin taas sallia, Schröder sanoo.

Schröder kiittelee Harmaakallion henkilökuntaa.

– Haluaisin kiittää ja toivottaa voimia Harmaakallion henkilökunnalle. He tekevät parhaansa, jotta tilanne saadaan pian haltuun ja todella haastavassa tilanteessa pystyisivät antamaan hyvää hoitoa asukkaille. Henkilökunta on painonsa arvoista kultaa ja todella joustanut tässä tilanteessa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut