Ostitko tätä ravintolisää? Sisältää hyväksymätöntä ainetta – Palauta kauppaan

Nordic Premium Finland Oy vetää markkinoilta takaisin Solgar® 5-HTP Complex - nimisen ravintolisän kaikki tuote-erät, kertoo Ruokavirasto tiedotteessaan.

Tuotetta on myyty 30 ja 90 kapselin pakkauksissa eri jälleenmyyjien terveystuotekaupoissa ja verkkokaupoissa ympäri Suomea.

Syynä takaisinvetoon on tiedotteen mukaan se, että ravintolisä sisältää EU:ssa hyväksymätöntä uuselintarviketta, 5-hydroksitryptofaania (5-HTP). Hyväksymättömien uuselintarvikkeiden käyttö elintarvikkeissa ei ole sallittua.

Yritys kertoo nettisivuillaan, että ravintolisänä markkinoidun tuotteen sisältämä 5-HTP on uutettu griffonia simplicifolia -kasvin siemenistä vesi/alkoholiuutoksella. Tämä uutos sisältää luontaisesti 5-HTP:tä.

Sivuillaan yritys selvittää, että Ruokaviraston linjauksen mukaan tämä katsotaan hyväksymättömäksi uuselintarvikkeeksi, kun taas mieto vesiuutto on hyväksyttävä.

Tuotteen maahantuojan Nordic Premium Finlandin näkemyksen mukaan takaisinvedettävän tuotteen käyttöön ei liity kuluttajariskiä. Sekä avatut että käyttämättömät pakkaukset voi palauttaa ostopaikkaan.

Aiemmin tällä viikolla Puhdistamo ilmoitti vetävänsä takaisin Ilta Magnesium -nimisen ravintolisän kaikki tuote-erät. Siinäkin takaisinvetoon oli syynä ravintolisässä oleva 5-HTP.

Ostitko tätä ravintolisää? Sisältää hyväksymätöntä ainetta – Palauta se kauppaan

Ostitko tätä riisiä S-kaupasta? Palauta kauppaan, voi sisältää homemyrkkyä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut