Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Aluevaaleista on hallinto-oikeuksien käsittelyssä kymmenen valitusta – lähes kaikissa epäillään virhettä ääntenlaskennassa

Uutissuomalaisen mukaan hallinto-oikeuksiin on jätetty yhteensä yksitoista valitusta tammikuun aluevaaleista. Käsittelyssä niistä on kymmenen, sillä yksi valittaja on perunut tekemänsä valituksen.

Ääntenlaskentaa koskevissa valituksissa on kysymys epäillyistä virheistä äänten laskemisessa, äänimäärien merkitsemisessä tai äänestyslippuihin kirjoitettujen numeroiden tulkitsemisessa.

– Tämä ei ole perinteinen vaalivalitusten syy, vaan taustalla on uusi ilmiö. Tietty kansalaisaktivistiporukka on kiertänyt tarkistamassa äänestyslippuja ja laskemassa itse ääniä, oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen kommentoi Uutissuomalaiselle.

Aluevaaleista on jätetty myös 22 kantelua oikeusasiamiehelle ja yhdeksän oikeuskanslerille. Oikeusasiamiehelle tai oikeuskanslerille jätetyt kantelut on pääsääntöisesti jo ratkaistu. Yksikään niistä ei ole johtanut epäilyihin lainvastaisesta menettelystä tai muihinkaan toimenpiteisiin.