Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalainen jääkiekkoilija pääsi ajoissa Puolaan, kun Ukrainan tilanne kiristyi – "Palaan sitten, kun on turvallista palata"

Suomalainen jääkiekkoilija Eetu Moksunen on tottunut urallaan hyvin monenlaisiin tilanteisiin, mutta varmasti ennen kokematon paikka tuli uralla vastaan viime viikkojen aikana, kun Ukrainan tilanne kiristyi. Kiovan Sokolissa ammatikseen pelaava Moksunen päätyi samalla myös puheenaiheeksi kotimaassaan tavalla, jota ei aiemmin ole tullut vastaan.

Suuret suomalaiset mediat ovat olleet yhtäkkiä kiinnostuneita pelaajasta, joka ei jääkiekon tiimoilta ole ainakaan valtakunnallisesti ollut esillä vuosien aikana. Pelaajasta, joka on urallaan pelannut useamman vuoden ulkomailla, mutta vielä maailmantilanne ei ole äitynyt missään lähellekään vastaavaa kuin Ukrainassa juuri tällä hetkellä. Lehdissä asti on spekuloitu sitä, mitä olisi tapahtunut jos Venäjä olisi päättänyt toteuttaa ilmaiskun Kiovaan.

Tämän haastattelun kysymyksiin Eetu Moksunen vastaa Puolasta. Vastauksista on pääteltävissä, että maisema vaihtui turvallisuussyistä. Olosuhteet ovat ymmärrettävästi maassa juuri nyt sellaiset, että kieli on syytä pitää keskellä suuta, sillä tilanne on nyt erittäin tulenarka.

– Tällä hetkellä olen Nowy Targissa ja harjoittelen vanhan joukkueeni Podhalen mukana. Palaan Ukrainaan sitten, kun sinne on turvallista palata, Moksunen kertoo.

– Toivon pääseväni pelaamaan mahdollisimman pian, mutta kenelläkään ei tietysti ole täyttä varmuutta, koska tämä voisi tapahtua, hän jatkaa.

Eetu Moksunen on Kiovan Sokolin ainoa ulkomaalainen pelaaja. Tämä tarkoittaa monen muun asian lisäksi sitä, että myös Moksusen kommentteja seurataan erittäin tarkasti – seurassa suomenkielisistä haastatteluista on oltu hyvin kiinnostuneita. Kotimaassa asuvat läheiset ovat olleet erittäin huolissaan siitä, miten pojan tilanne edistyy.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Moksunen selviää haastavista olosuhteista.

– Menen päivä kerrallaan ja seuraan uutisia jatkuvasti.