Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Uhka on lieventynyt, varautumista kevennetään – uhan aiheuttajaa ei kerrota julkisuuteen

Poliisiin viime päivinä kohdistunut uhka on lieventynyt. Uhkatilanteen takia poliisi ympäri Suomea varautui näkyvästi potentiaaliseen uhkatilanteeseen: esimerkiksi Pasilan poliisitalon edustalla nähtiin raskaasti varustautuneita poliiseja viime viikon loppupuolella.

Asiasta tiedottaa poliisi hieman puolenpäivän jälkeen.

– Päivitetyn tilannearvion mukaan poliisin asiakaspalvelussa ja muussa toiminnassa voidaan palata varautumisen tehostamista edeltäviin käytänteisiin, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi kertoo, että uhkatilanteen aktiivinen selvittäminen jatkuu edelleen, mutta tilanne ei ole tällä hetkellä siten konkreettinen ja akuutti, että se edellyttäisi päivittäistoiminnasta poikkeavien varautumistoimenpiteiden jatkamista.

– Seuraamme tilannetta aktiivisesti edelleen ja turvallisuusorganisaationa poliisilla on jatkuva valmius reagoida äkillisiinkin turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin, tiedotteessa kerrotaan.

Uhkan laatua ei kerrota nytkään julkisuuteen. Poliisi huomauttaa, ettei tiedota asiasta enempää.

– Myöskään varautumistoimenpiteistä ei voida antaa yksityiskohtaista tietoa. Tämän estävät julkisuuslain säännökset, joiden perusteella kyseiset tiedot ovat luottamuksellisia tai salassa pidettäviä.