Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakkaudesta lajiin | Urheilukentiltä varikoille – Mervi Kallion uutta työtiimiä tähdittävät muun muassa entinen F1-maailmanmestari ja yhdeksänkertainen Le Mansin 24 tunnin ajon voittaja

Ensitreffit loviisalaisella tenniskentällä, jalkapalloa Loviisan Riennossa,... Mervi Kallion elämässä urheilu on ollut aina mukana. Nykyisin hän raportoi tunnelmia F1-varikoilta. Kanavavaihdos toi työkaveriksi muun muassa entisen maailmanmestarin. Siviilielämässä hän fiilistelee uutta kotiaan ja haaveilee mökistä Loviisassa.

”Rakkaudesta lajiin” istuu loviisalaissyntyiseen Mervi Kallioon, 45, täydellisesti. Jos jossain tapahtuu, siellä on myös Kallio. Ennen F1-toimittajan uraa matkustaminen tuli Kalliolle tutuksi Finnairin lentoemäntävuosina. Rautainen ammattilainen viihtyy tien päällä melkein kuin kotonaan. Jos jossain tapahtuu, siellä on myös Kallio – ja hän rakastaa sitä.

Kallio ehti jo kaivata varikon tunnelmaa ja sen ihmisiä. Viime kaudella paikalla oltiin vain Hollannissa, Italiassa ja päätöskisassa Abu Dhabissa.

– Rakastan olla siellä, missä tapahtuu. Pääsen lähes kahden vuoden tauon jälkeen jälleen pelipaikoille. Tarkoitus on kiertää kaikki kisat tulevalla kaudella. Menemme jo talvitesteihin ensin Barcelonaan ja sitten Bahrainiin, jonne jäämme myös avauskisaan. Siitä se kausi sitten starttaa. Hienoa tulevalla kaudella on myös se, että suurimmassa osassa kisoja meitä on paikan päällä isompi tiimi kuin aiemmin. Niki (Juusela) ja asiantuntija nähdään pelipaikoilla useammin kuin aikaisemmin.

Kallio mainitsee suosikkiradoikseen Melbournen, Monacon, Singaporen ja Abu Dhabin.

Hän kulkee edelleen varikoiden sykkeessä, mutta tulevalla kaudella loviisalaissyntyinen nähdään raportoimassa tunnelmia Viaplayllä, jonne hän hiljattain siirtyi MTV3:lta liki 15 vuoden jälkeen.

– Uusi työ on alkanut oikein mukavasti. Kauden alkua odotellessa olen tutustunut talon tapoihin ja ihmisiin. Olemme porukalla suunnitelleet tulevaa kautta. Tapasimme myös Viaplayn muiden maiden kollegoja helmikuun alussa ja suunnittelimme sitä, miten saamme parhaan mahdollisen synergiaedun. Mageita juttuja on tulossa.

F1-reportteri puhkuu innostusta. Eikä ihme; uutta työtiimiä täydentämässä tuttuja F1- ja autourheilukasvoja.

– Työtiimissä on monta tuttua, mutta myös uusia kasvoja. Hienoa päästä tekemään töitä vanhojen tuttujen lisäksi myös Emma Kimiläisen, Heikki Kovalaisen, Mika Häkkisen, David Coulthardin ja Tom Kristensenin kanssa. Aivan huipputyyppejä kaikki. Tuottajamme ja studioisäntämme Iiro Harjula on myös mahtava tyyppi, jota olen vuosien aikana monesti kannustanut hakemaan Maikkarille töihin. Nyt tämä menikin näin päin ja on ollut hienoa päästä tekemään töitä myös hänen kanssaan.

F1-toimittajan elämässä puhaltaa muitakin uusia tuulia. Nimittäin merituulia. Maisema koti-ikkunasta vaihtui tammikuun lopulla Helsingin ydinkaupungin sykkeestä Länsi-Helsingissä sijaitsevan Munkkiniemen vehreyteen. Uusi koti on Vanhassa Kadettikoulussa, joka on remontoitu upeiksi arvoasunnoiksi.

Ajatus maiseman vaihdoksesta syntyi alun perin lehti-ilmoituksesta. Matkan varrella muodostuneet unelmat uudesta kodista toteutuivat, kun Mervi ja Joni Kallio saivat uuden avainnipun käteensä. Uudesta osoitteesta löytyy myös yhtymäkohtia synnyinkaupunkiin.

– Ensivaikutelma Munkkiniemen kodista on ihana! Ostimme vain mielikuvan, kun talo saneerattiin täysin ja kaikki huoneistot rakennettiin ihan tyhjästä. Uusi koti on juuri niin ihana kuin kuvittelimmekin sen olevan. Moni Munkassa asuva ystävä kävi jo piipahtamassa ja toivottavamassa meidät tervetulleiksi. Munkkiniemi on ihanan idyllinen. Tunnelma on vähän niin kuin Loviisassa, meren äärellä, Kallio kuvailee.

Kallio asui lapsuutensa Määrlahdessa ja muutti Helsinkiin vuonna 1993 päästyään Mäkelänrinteen urheilulukioon.

– Äitini ja appivanhempani asuvat edelleen Loviisassa, samoin moni ystävä. Käyn siellä yhä säännöllisesti, olisi ihana käydä useamminkin. Loviisa tuntuu edelleen monella tapaa kodilta. Unelmoin omasta mökistä Loviisassa. Viimeksi kävin Loviisassa joulukuussa. Vanha kotikaupunki on ihanan lähellä, vain tunnin ajomatkan päässä. Mieheni vanhemmat ja äitini vierailevat usein meillä Helsingissä.

Vuotta ennen Helsinkiin muuttoa Loviisassa ehti tapahtua käänteentekevä kohtaaminen. Kallio tapasi niin ikään loviisalaissyntyisen miehensä 30 vuotta sitten. Sillä tiellä pari on edelleen.

– Ensimmäiset treffini Jonin kanssa olivat Rauhalan tenniskentillä, jotka sijaitsivat nykyisen jäähallin paikalla, Kallio muistelee.

Aktiivisena liikkujana Kallio oli aina valmis mihin tahansa sporttiin kavereiden kanssa, kuten tennikseen ja sählyyn. Talvisin hän hiihti äitinsä kanssa. Loviisassa asuessaan Kallio pelasi jalkapalloa Loviisan Riennossa.

– Aloitin pelaamisen 12-vuotiaana, kun ystäväni, nykyisin Loviisaan takaisin muuttanut, Kati Saarenkylä-Naskali innosti minut mukaan. Pelasin oman ikäisteni joukkueessa ja myös vanhempien mimmien kanssa. Tuolta ajalta on jäänyt muutama läheinen ystävä, joista osaa asuu edelleen Loviisassa. Olen harrastanut koko lapsuuteni liikuntaa monipuolisesti. Pienen kaupungin etuja on se, että harrastaminen on helppoa, eikä matkoihin mene aikaa, Kallio toteaa.

Loviisalaiskasvatin urheilutaustasta saattaa löytyä myös hieman yllättäviäkin lajeja.

– Loviisan Naisvoimistelijoihin kuuluin 3-vuotiaasta aina siihen saakka, kunnes muutin Helsinkiin. Ei uskoisi, että olen ollut voimistelija, olen jäykkä kuin rautakanki. Äitini harrasti kansantansseja ja oli seuran toiminnassa aktiivinen, siksi harrastin myös tanhua, Kallio naurahtaa.

Kallio kävi myös Harri Isotalon vetämässä musiikkikerhossa. Häntä harmittaa, ettei enempää panostanut musiikkiin. Naisen haaveissa onkin vielä oppia soittamaan pianoa.

Niin, millä ajalla?