Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä | Valkon satamaruokalan liiketoiminta Fellmanille

Fellmannilla on jo kolme kiinteää lounaspaikkaa ja catering-palvelu Loviisassa.

Ruotsinpyhtään ruukissa toimiva lounasravintola Fellmanni ja Juhlapalvelu Fellmanni laajenee edelleen. Ensi maanantaina yrittäjät Annika ja Atte Fellman avaavat Valkon satamassa Satamaravintola Fellmannin.

Aiemmin Valkon satamaravintola – Stradun T:mi -nimellä toiminutta ravintolaa pitivät pitkään Kroatiasta Loviisaan muuttaneet yrittäjät Tonka ja Boris Knezevic, mutta miehensä kuoltua yllättäen sairauskohtaukseen leski halusi luopua ravintolasta.

Tammikuussa Fellmannit avasivat L&C -lounasravintolan ja catering-keskuskeittiön Hilding Business Parkissa eli entisen Amiston tiloissa.

Lehti-ilmoitus, jossa etsittiin jatkajaa satamaravintolaan jäi kytemään Annikan mieleen jo viime vuoden puolella.

– Muutamat tuttavat sitä ehdottelivat L&C:n avaamisen jälkeen, minulle tehtiin hyvä ehdotus asiakkaiden toimesta, jota jäin pohtimaan.

– Ajatuksena oli ensin valmistaa ruuat Hildingin tiloissa lounasravintolassamme, mutta päädyimme kuitenkin kokeilemaan ensin laajempaa aukiolo aikaa ja valmistaa lounaan paikan päällä.

Hyppy uuteen ei ollut ollenkaan huono.

Annika Fellman, ravintolayrittäjä

– Atte ottaa vetovastuun tästä ainakin nyt alkuun. Pääsemme kokeilemaan laajalla aikataululla millaiselle palvelulle on tarvetta, kertoi Annika Fellman.

Satamaravintolan asiakkaat ovat pääosin sataman ja lähistölla olevien yritysten työntekijöitä, mutta myös lähialueen asukkaita sekä kauempaa tulevia. Ravintola on avoinna arkisin 8 – 15 ja muutoin tarpeen ja tilausten mukaan.

– Aamulla pääsee kahville, ja tarjolla kahvin kanssa tuoreita leivonnaisia. Lounas on kotiruokaa alusta asti itse valmistettuna. Tiloja voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin ja kabinettia aukioloaikoina myös esimerkiksi kokouksiin. Hoidamme myös tarjoilut, Annika Fellman sanoi.

Asiakaspaikkoja on 60, joiden lisäksi käytössä on 15 henkilön kabinetti.

Annika Fellmanin mukaan tarjolla on rehtiä ja tuhtia kotiruokaa, unohtamatta kevyempää vaihtoehtoa ja hyvää salaattipöytää sekä tuoretta leipää.

– Vaihtoehtona on aina tuhdimpi liharuoka. Toisena ruokana kalaa tai kanaa. Lounaaseen kuuluu myös juomat mm. itse valmistettu Kotikalja ja kahvi sekä pieni makea. Torstaisin perinteisesti hernekeittoa ja pannukakkua.

– Alku menee hieman testatessa ja asiakaslähtöisesti otamme toiveita vastaan, Annika Fellman totesi.

– Meillä myös Valkossa seniori lounasta tarjolla yli 65-vuotiaille hieman edullisempaan hintaan. Otamme siellä myös hävikkiruoka annokset käyttöön.

Kolmannen lounasravintolan avaaminen keskellä koronapandemiaa ja ravintolarajoituksia ei Fellmanneja hirvittänyt.

– Ruukin hiljentymisen myötä hetken ehdin jo miettiä syksyllä, mitä alan talvisin tekemään. Asioilla on tapana järjestyä. Niin kävi nytkin.

– Toiveissa olisi pystyä työllistämään lomautettuja työntekijöitämme edelleen. Edes osittain talviaikaan. On melko hankalaa löytää luotettavaa porukkaa, kun sitä koko kesän ruukissa tarvitsee. Meillä on hyvä tiimi josta haluaisi pitää kiinni, Annika Fellman painotti.

Nyt teillä jo kolme kiinteää paikkaa ja catering – onko laajennusta vielä mielessä?

– Luulen että tässä on sulattelemista hetkeksi. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

Vaikuttaako satamaruokala jotenkin teidän muuhun liiketoimintaan?

– Vain positiivisessa mielessä. Työllistävästi ja toivottavasti samalla myös tuottavasti. Muutoinkin ikää tulee joka vuosi lisää ja kauhea repiminen yötä myöten alkaa jo vaatimaan välillä veronsa. Päivätyö alkaa houkuttelemaan enemmän.

– Uudet haasteen antaa myös kovasti uutta intoa. Koronan myötä on usein käynyt mielessä alanvaihto,mutta uusien tilaisuuksien myötä usko tulevaisuuteen alkaa palamaan myös ravintola alalla. Loviisan pisteessämme on meidät otettu ihanasti vastaan ja kivasti alkaa olemaan jo tuttuja kasvoja syömässä. Vakiintunut asiakaskunta luo varmuutta. Erittäin kiitollinen tästä. Hyppy uuteen ei ollut ollenkaan huono, Annika Fellman totesi.