Arkipäivien tartuntasaldo laskevassa kurssissa Loviisassa – kotitestien tulokset eivät mukana luvuissa

Loviisassa on todettu viikolla 5 perjantaiaamuun mennessä yhteensä 67 uutta koronatartuntaa.

Perjantaisin kyseisen viikon arkipäivien ajalta varmistuneiden koronatartuntojen kurssi on ollut viime viikkoina laskusuuntainen. Kotitestillä todetut tartunnat eivät tosin tule tartuntatautiviranomaisten tietoon.

Edellisperjantain kertymä viikon neljä arkipäiviltä oli 73 uutta tartuntaa ja sitä edeltävällä viikolla vastaavasti noin 100 uutta koronatartuntaa.

Rokotuspisteillä on ollut hieman hiljaisempaa. Loviisan Sanomat kertoi torstaina, että THL:n koronarokotuskattavuustilaston mukaan Loviisassa yli 18–vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen torstaiaamupäivään mennessä oli saanut 90,1 %, toisen annoksen 88,2 % ja kolmannen annoksen 61,8 %.

Perjantaiaamuun mennessä luvuista ensimmäisen annoksen saaneiden osuus on noussut 90,2 prosenttiin ja kolmannen annoksen osalta 63 prosenttiin.

Lapinjärvellä yli 18–vuotiaista ensimmäisen annoksen saaneita oli perjantaiaamuna 87,7 % (torstai 87,6 %), toisen annoksen saaneita 84,7 % (torstai 84,6 %) ja kolmannella rokotuspiikillä käyneitä 57,7 % (torstai 56,7 %).

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut