Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusien koronatartuntojen määrä otti kurssia alaspäin alkuviikon lukemista Loviisassa – rokotusinnokkuus sen sijaan laskenut hieman

Sanonta "torstai on toivoa täynnä" pätee Loviisaan uusimpien koronatartuntalukujen osalta. Viikolla 5 keskiviikkoaamupäivään mennessä uusia koronatartuntoja Loviisassa varmistettiin yhteensä 44.

Keskiviikkoaamupäivän jälkeen todettujen uusien koronatartuntojen määrä laski huomattavasti alkuviikon lukemista.

– Päivän (torstain) numero on täysi kymppi, Loviisan kaupungin perusturvajohtaja Carita Schröder toteaa.

Kääntöpuolena rokotuspisteillä on ollut jälleen hiljaisempaa.

– Rokotusinnokkuus on nyt taas vähän vähäisempää, mutta edelleen kovasti kannustetaan ottamaan rokotteita. THL:n uusien määritelmien mukaan täydeksi suojaksi luetaan nykyään kaksi rokoteannosta ja suosituksenmukainen tehosteannos, Schröder sanoo.

Loviisan Sanomat kertoi 1.2., että THL:n koronarokotuskattavuustilaston mukaan Loviisassa yli 18–vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen tiistaiaamupäivään mennessä oli saanut 90,1 %, toisen annoksen 88,1 % ja kolmannen 61,4 %.

Torstaiaamupäivään mennessä ensimmäisen annoksen osalta luku on pysynyt saman. Toisen annoksen saaneita Loviisassa on nyt 88,2 % ja kolmannella piikillä on käynyt 61,8 %.

Lapinjärvellä yli 18–vuotiaista ensimmäisen annoksen oli tiistaiaamupäivään mennessä saanut 87,6 %, toisen 84,5 % ja kolmannen 56,3 %. Torstaiaamupäivällä ensimmäisen annoksen saaneita oli saman verran, toisen annoksen oli saanut 84,6 % ja kolmannen 56,7 %.