Uusien koronatartuntojen määrä otti kurssia alaspäin alkuviikon lukemista Loviisassa – rokotusinnokkuus sen sijaan laskenut hieman

Sanonta "torstai on toivoa täynnä" pätee Loviisaan uusimpien koronatartuntalukujen osalta. Viikolla 5 keskiviikkoaamupäivään mennessä uusia koronatartuntoja Loviisassa varmistettiin yhteensä 44.

Keskiviikkoaamupäivän jälkeen todettujen uusien koronatartuntojen määrä laski huomattavasti alkuviikon lukemista.

– Päivän (torstain) numero on täysi kymppi, Loviisan kaupungin perusturvajohtaja Carita Schröder toteaa.

Kääntöpuolena rokotuspisteillä on ollut jälleen hiljaisempaa.

– Rokotusinnokkuus on nyt taas vähän vähäisempää, mutta edelleen kovasti kannustetaan ottamaan rokotteita. THL:n uusien määritelmien mukaan täydeksi suojaksi luetaan nykyään kaksi rokoteannosta ja suosituksenmukainen tehosteannos, Schröder sanoo.

Loviisan Sanomat kertoi 1.2., että THL:n koronarokotuskattavuustilaston mukaan Loviisassa yli 18–vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen tiistaiaamupäivään mennessä oli saanut 90,1 %, toisen annoksen 88,1 % ja kolmannen 61,4 %.

Torstaiaamupäivään mennessä ensimmäisen annoksen osalta luku on pysynyt saman. Toisen annoksen saaneita Loviisassa on nyt 88,2 % ja kolmannella piikillä on käynyt 61,8 %.

Lapinjärvellä yli 18–vuotiaista ensimmäisen annoksen oli tiistaiaamupäivään mennessä saanut 87,6 %, toisen 84,5 % ja kolmannen 56,3 %. Torstaiaamupäivällä ensimmäisen annoksen saaneita oli saman verran, toisen annoksen oli saanut 84,6 % ja kolmannen 56,7 %.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut