Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aika on käymässä vähiin: Convoy-järjestäjät haluavat tapaamisen poliisin kanssa – Poliisi: "He kokevat että se olisi hyvä"

Perjantaiksi suunnitellun, niin Suomen hallitusta, koronarajoituksia kuin polttoaineen hinnan korotuksiakin vastustavan, Helsingin keskustan tukkimista suunnittelevan Convoy-mielenosoituksen järjestäjät ovat olleet yhteydessä Helsingin poliisilaitokseen.

Asian vahvistaa Helsingin poliisilaitoksen komisario Jarmo Heinonen.

– Yhteys on olemassa. He (järjestäjät) kokevat, että se (tapaaminen) olisi hyvä poliisin ja järjestäjien välillä, Heinonen sanoo.

Virallista mielenosoitusilmoitusta tapahtumasta ei ole kuitenkaan vielä tehty, eikä kukaan järjestäjistä ole asioinut henkilökohtaisesti poliisilaitoksella. Heinonen ei voi kommentoida esimerkiksi tapahtuman pääjärjestäjäksi profiloituneen Annika Finlandin identiteettiä, josta on jo käyty runsaasti spekulaatiota.

– Neuvottelua ei ole livenä ollut eli laitoksella ei ole kukaan käynyt henkilökohtaisesti paikalla. Aika tässä on käymässä vähiin. Jos tapahtuman haluaa järjestää luvallisesti, mielenosoitusilmoituksen on tultava viimeistään kello 18 torstai-iltana eli 24 tuntia ennen tapahtuman suunniteltua alkamisajankohtaa. Mikäli se tulee ajoissa, poliisi reagoi lain mukaan eli turvaa mielenosoituksen turvallisuuden, muussa tapauksessa reagointi on erilaista, Heinonen sanoo.