Auraajia kiitellään somessa sydämien kera lumirumban helpottamisesta – someseuraajat jakoivat kuvia lumipeitteestä ja aurauskasoista

Lumeen peittoutuneita autoja, tuntureita muistuttavia lumikasoja,… Nelivetokuskit lienevät tyytyväisiä kulkupeliensä pitoon viimeaikaisissa lumiolosuhteissa. Aura-autojen kuljettajat ovat tuoneet helpotusta lumilabyrinttiin, mutta harvempi silti on säästynyt lumitöiltä.

Auraajia on kiitelty jopa sydämien kera Loviisan Sanomien Facebook-ryhmässä. Aurakuskit ovat keränneet useita kiitoksia ja heille on toivoteltu jaksamista lumirumbaan.

Viikonloppuna tuiskuttanut Valtteri-hirmumyrsky toi Loviisaan kaupungin infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroosin mukaan arviolta 20 – 25 senttimetriä lunta ja kinostuville alueille toki enemmän.

Valtteri-myräkän mukanaan tuomien lumien aurauksen Lindroos kertoo onnistuneen hyvin. Aurakuskit tekivät pitkiä päiviä ja pääkadut saatiin pidettyä kunnossa.

– Meidän näkemyksemme mukaan auraus meni hyvin eikä suurempia ongelmia ollut. Viikonloppuna kuskeilla oli pitkiä päiviä, mutta nyt alkaa normalisoitumaan.

Paikoin auraus voi kuitenkin olla haasteellista.

– Alakaupunki, kapeat kadut sekä ydinkeskusta ja pysäköidyt autot hankaloittavat aurausta, Lindroos toteaa.

Kaupungilla on talvikunnossapidon ohjeistus.

– Lähtökynnys vaihtelee kelien mukaan. Kadut on jaettu kolmeen luokkaan ykkösestä kolmoseen. Ykköset aurataan ensin ja ne pidetään kovalla myrskyllä aina auki, Lindroos kertoo.

Loviisassa keskustan lumet ajetaan lumenkaatopaikalle, joka sijaitsee Teollisuusalueella Rakentajantien päädyssä.

Omaa aurauskalustoa Loviisan kaupungilla on viiden työkoneen verran. Lisäksi aurausvahvuuteen kuuluu kymmenen yritystä, joilla on kalustoa 15 – 20 kappaletta.

Loviisa on laaja alue ja aura-autoja tarvitaan myös Loviisan ympäristössä.

– Meillä on kymmenen taajama-aluetta, joissa hoidamme talvikunnossapidon. Jokaisessa taajamassa on mennyt hyvin, Lindroos kertoo.

Lindroos muistuttaa kärsivällisyydestä, sillä kaikki kadut aurataan.

– Kaikki kadut kyllä aurataan, mutta joskus voi varsinkin kakkos- ja kolmosluokan kaduilla myrskyjen aikana kestää hiukan pidempään ennen kuin aura tulee.

Viikonlopun lumisateen jälkeen lumia ajetaan koko viikko ja hiekoitusta on jo osittain tehty.

Lapion, kolan tai lingon varressa lumitöitä tekeville pääsääntönä Lindroosin mukaan on, että lumet hoidetaan omalla tontilla.

Lumihankia kasvattavat päivät kannattaa ottaa kuntoilun kannalta. Lumen tulo tarjoilee lapparoinnin ohella talvisia aktiviteetteja, joista on nyt oiva hetki ottaa hyöty ja ilo irti.

– Nauttikaa ihanasta talvikelistä ja sen tuomista ulkoilumahdollisuuksista. Hiihtoladut ovat hienossa kunnossa koko Loviisassa, Lindroos toteaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut