Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronanyrkiltä uusi linjaus yleisötilaisuuksiin pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa uusia kevennyksiä koronarajoituksiin. Nyt se haluaa lieventää yleisötilaisuuksien rajoituksia, kerrotaan ryhmän tiedotteessa.

Koronanyrkin kanta on, että sisätilojen istumapaikalliset yleisötilaisuudet voidaan sallia 50 prosentin kapasiteetilla 8. helmikuuta alkaen. Osallistujien määrää suositellaan kuitenkin rajattavaksi siten, että yleisöä voi ottaa enintään 500 henkilöä.

Ryhmä suosittelee, että suuria yksityistilaisuuksia vielä vältettäisiin.

Tavoitteena on sallia sisätilojen yleisötilaisuudet ilman rajoituksia kokonaan 1. maaliskuuta alkaen, mikäli epidemiatilanne ja sairaalakuormitus sen mahdollistavat.

Näistä rajoituksista tekee päätökset Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Viime viikolla koordinaatioryhmä suositti, että yleisötilaisuudet sallitaan 1.–15. helmikuuta siten, että sisätiloissa järjestettävät istumapaikalliset tilaisuudet sallitaan enintään 50 henkilölle.

– Yleinen epidemiatilanne on kuitenkin pääkaupunkiseudulla kehittynyt edelleen suotuisasti ja rajoituksia on mahdollista keventää aiemmin ilmoitettua nopeammassa aikataulussa. Koronaryhmä painottaa, että rajoituksia on tärkeää keventää asteittain, jotta epidemian uudelleen leviämisen riskiä sekä sairaalahoidon kuormitusta voidaan hallita, ryhmän tiedotteessa todetaan.

Koronanyrkki linjasi myös tällä hetkellä voimassa olevan laajan etätyösuosituksen jatkumisesta ainakin helmikuun loppuun asti. Nykyistä laajaa maskisuositusta jatketaan toistaiseksi.

Ryhmä muistuttaa, että edelleen on tärkeää käydä hakemassa koronarokotus, käyttää kasvomaskia, huolehtia käsihygieniasta sekä välttää ylimääräisiä kohtaamisia.