Kuntosalit avautuvat ja kansalaisopistossa palataan lähiopetukseen – tilasulku kumotaan Loviisassa ja sisätilojen kokoontumisrajoitus kevenee

Loviisan kaupungin kuntosalit avautuvat tänään tiistaina 1. helmikuuta kello 15 ja Loviisan kansalaisopisto palaa lähiopetukseen. Osa harrastuksista eli sisäliikunta, tanssi ja kuorolaulu aloittavat kuitenkin vasta 8. helmikuuta.

Loviisan kaupungissa voimassa oleviin koronarajoituksiin tulee muutoksia tästä päivästä eli 1. helmikuuta alkaen Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusien päätöksien mukaisesti.

Tilojen sulkupäätös kumotaan kokonaan ja sisätiloissa voi jatkossa järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos osallistujilla on määritelty istumapaikka. Jos määriteltyjä istumapaikkoja ei ole, minkään kokoisia kokoontumisia ei voi järjestää sisällä.

Kokoontumisrajoitukset koskevat muun muassa teatteri- ja elokuvateatterinäytöksiä, konsertteja, urheiluotteluja, jos niissä on yleisöä, ja muita vastaavia sisätiloissa järjestettäviä tapahtumia. Päätös on voimassa 1.–15. helmikuuta 2022.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi 31. tammikuuta päätöksiä, joilla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen ja siten myös Loviisan tämänhetkisiä koronarajoituksia puretaan ja lievennetään. Päätökset tulevat voimaan tänänä tiistaina 1. helmikuuta.

Aluehallintovirasto kumoaa Uudenmaan alueelta kokonaan tiettyjen liikunta-, harrastus- ja virkistystoimintaan käytettävien tilojen sulkemiseen velvoittavan päätöksen. Helmikuun alusta alkaen siis kaikki tähän asti avin päätöksellä suljettaviksi määrätyt tilat voi avata asiakkaille ja yleisölle.

Terveysturvallisuus huomioitava jatkossakin. Tilojen käytöstä vastaavat toimijat tai tilaisuuksien järjestäjät voivat edellyttää asiakkailta tai osallistujilta koronapassia, mutta passia ei voi tällä hetkellä käyttää vaihtoehtona rajoituksille.

Uudellamaalla on edelleen 1.–15.2.2022 voimassa aluehallintoviraston päätös, joka koskee laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallista käyttöä ja velvoittaa lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin ehkäisemiseen. Voimassa ovat edelleen yleiset hygieniasäännöt eli asiakkailla tulee olla mahdollisuus pitää halutessaan turvavälejä ja pestä kädet ja lisäksi maskisuositus on yhä voimassa.

Päätöksen mukaisesti tilojen käytöstä vastaava toimija voi huomioida terveysturvallisuuden ja ehkäistä tartuntariskiä itse esimerkiksi porrastamalla kävijöiden tuloa, rajaamalla asiakasmäärää tai sijoittamalla asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan.

Tarkempaa tietoa päätöksen sisällöstä käytännössä on aluehallintoviraston verkkosivuston usein kysyttyä koronasta -osiossa .

Tämä määräys ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut